zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Sliedrecht

01
jul

Het beste plafond voor jouw badkamer

Kies voor een mooi plafond om je badkamer helemaal af te maken. De badkamer is een vochtige ruimte door al het baden en douchen het is daarom belangrijk om in de badkamer te kiezen voor een vochtbestendig plafond. Maar wat zijn de verschillende mogelijkheden hierin? Wij vertellen het je graag.

Gekleurd plafond

De kleur van de muren en het plafond in de badkamer heeft een enorm effect op de sfeer in de ruimte. De meeste badkamers zijn vrij neutraal van kleur en kunnen vaak echt wel wat kleur gebruiken. En omdat de badkamer een plek is waar je (als het goed is) niet de gehele dag doorbrengt, zal zo’n gekleurd plafond niet snel vervelen. Een zwart plafond vinden veel mensen een eng idee, terwijl het juist prachtig kan uitkomen!

Verschillende plafondsystemen

Plafonds in de badkamer zijn vatbaar voor vocht- en schimmelplekken. De bacteriën en schimmels die hierbij ontstaan, kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en dat wil je voorkomen. Daarom is het belangrijk een vochtbestendig plafond in de badkamer te hebben. Er zijn verschillende type plafonds, maar welk systeem is het beste voor jouw ruimte?

  • Spanplafond Met een spanplafond maak je een egaal plafond zonder naden. Het kan direct onder bestaande plafonds worden gemonteerd. Je kan kiezen uit verschillende kleuren zodat je plafond perfect bij de rest van de badkamer past. Groot voordeel van een spanplafond is dat het makkelijk is in onderhoud, het is bestand tegen vocht en schimmel en kan worden geplaatst kan zonder breekwerk.
  • AluminiumplafondHet aluminium plafond zorgt voor een speciale sfeer in de badkamer. Het is ook goed te monteren onder een schuine kap en de lamellen kunnen zowel horizontaal als diagonaal geplaatst worden. Een aluminium plafond is vochtbestendig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Een extra voordeel is dat zowel leidingen als verlichting zonder veel moeite kunnen worden ingebouwd.
  • MDF plafond Een MDF plafond kan direct onder bestaande plafonds worden gemonteerd. Ook hier is het eenvoudig om leidingen als verlichting mooi in te verwerker. De MDF platen zijn voorzien van een kunststoffolie aan de zichtzijde waardoor het waterbestendig is. De platen zijn in verschillende breedtematen en kleuren te verkrijgen.

Kies de juiste badkamerverlichting

Het plafond is ook de perfecte plek om de basisverlichting van je badkamer te verwerken. Er zijn diverse mogelijkheden om bijvoorbeeld spotjes met ledverlichting in het plafond te verwerken. Door te kiezen voor dimbare verlichting kan je in een handomdraai de sfeer in de ruimte van functioneel naar extra sfeervol veranderen. Verlichting bepaald voor een deel de sfeer van de badkamer maar is ook functioneel. Bij het maken van een lichtplan bepaald met aan de hand van de plattegrond hoeveel lichtpunten, op welke plek en met welke functie je nodig hebt.

Persoonlijk badkameradvies

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor jouw badkamer zijn? Maak eens een gratis adviesafspraak met Sani4all. Een badkameradviseur staat voor je klaar, brengt jouw wensen en eisen in kaart en helpt jou met de zoektocht naar het juiste plafond dat het beste in jouw badkamer past.

Deel dit bericht met je vrienden!