zondag 27 september 2020

Alles over Sliedrecht

21
apr

Je woningwaarde verhogen doe je met deze tips

(door )

Woon je in Sliedrecht en wil je de waarde van je woning verhogen? Er zijn verschillende manieren om de verhoging van de woningwaarde te realiseren. Een van de manieren is om je huis te verduurzamen en daar zijn diverse opties voor beschikbaar. Welke dat zijn en nog meer tips ontdek je hier.

1. Maak je woning energiezuinig
Het energiezuinig maken van je woning door je huis te verduurzamen, verhoogt de woningwaarde. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op je dak te plaatsen. Of door voor uitgebreide isolatiemaatregelen te kiezen. Je kan onder meer dubbel of triple glas laten plaatsen of het dak, muren en vloer te isoleren. Dat levert niet alleen een energiebesparing op, maar werkt eveneens geluidsisolerend.

2. Breid het aantal vierkante meters uit
De oppervlakte van je woning bepaalt voor een deel de waarde van het huis. Het is op meerdere manieren mogelijk om vierkante meters toe te voegen. Bijvoorbeeld door de plaatsing van een dakkapel of door een uitbouw te realiseren. Ook de toevoeging van een serre vergroot het oppervlak. Dat geldt ook voor het plaatsen van een bijgebouw, zoals een schuur of garage. Wil je precies weten wat de grenzen van je perceel zijn? Op kadastralekaart.nl vind je alle informatie.

3. Maak een slaapkamer van de zolder
Een zolder dient vaak als opbergplaats voor spullen die je toch nooit meer gebruikt. Of die heel zelden tevoorschijn komen. Een extra slaapkamer in huis zorgt ervoor dat de woningwaarde stijgt. Bouw daarom je zolder om tot een slaapkamer. Het mag natuurlijk ook een studieruimte of hobbykamer worden.

4. Knap je badkamer of keuken op
Het verhogen van de woningwaarde betekent ook dat je het eigen woongenot verhoogt. Bijvoorbeeld als je ervoor kiest om je badkamer of keuken op te knappen. Dat geldt overigens eveneens voor de andere tips die je hier krijgt. Het opknappen van de badkamer of keuken hoeft niet een complete verbouwing te betekenen. In je keuken kan je ook alleen de keukenkastjes of het aanrechtblad vervangen. De tegels in je badkamer hoef je niet uit te breken als je er beton ciré over laat aanbrengen.

5. Schilder de binnenkant en buitenkant van je woning
Een hele simpele manier om de woningwaarde te laten stijgen, is door de buitenkant en binnenkant van je woning te schilderen. Net geschilderde delen van het huis laten zien dat er sprake is van goed onderhoud. Je kan zelf aan de slag gaan of hier een schildersbedrijf voor inhuren.

 

Lees meer over:

woningwaarde verhogen
Deel dit bericht met je vrienden!