zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Sliedrecht

Willem Dreespark
13
jul

Leuke zomeractiviteiten bij mooi weer en regen

De zomer in Nederland is niet een aaneensluiting van dagen waarop de zon de hele tijd schijnt. Er komt natuurlijk wel eens een hittegolf voorbij, maar daarna volgt onherroepelijk weer een keer regen. Daarom is het handig om zowel leuke zomeractiviteiten bij mooi weer als bij regen te bedenken. De onderstaande tips komen daarbij van pas.

Een keertje regen? Lekker binnen blijven
Het is helemaal niet erg als het een keertje regent na een paar mooie dagen. Dan blijf je gewoon lekker binnen en ga je thuis leuke activiteiten doen. Het is bijvoorbeeld spannend om met zijn allen een keer een escaperoom game te spelen. Heb je geen gezelschap thuis dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om spelletjes te spelen, zoals in een online casino. Houd je van gamen dan is het leuk om jezelf een keer met een nieuw spel te verrassen. Het is voor gezinnen met kinderen leuk om spelletjes te doen en prijsjes te winnen. Bijvoorbeeld door te gaan sjoelen, waarbij er voor elk kind natuurlijk een klein prijsje te winnen valt.

Mooi weer? Picknicken in het park
Een zomeractiviteit die hartstikke leuk is om te doen en weinig moeite kost, is picknicken in het park. Voorwaarde is dan wel dat het lekker weer is. Er zijn in Sliedrecht meerdere parken die geschikt zijn om te gaan picknicken. Bijvoorbeeld het Willem Dreespark met aan de noordzijde van het park een prachtig bosplantsoen. Een van de leuke plekken in dit park om te gaan picknicken betreft de oevers van de waterpartijen. Een ander park is het Burgemeester Feitsmapark, waar ook nog eens van alles te beleven is. Naast een skatebaan en een kinderboerderij is er ook nog een natuurspeeltuin. Kinderen vinden het helemaal geweldig als je gaat picknicken en naar de natuurspeeltuin of kinderboerderij gaat.

Naar het zwembad of naar het museum
Op een regenachtige dag in de zomer is het ideaal om een uitstapje naar een museum te maken. In Sliedrecht is het bijvoorbeeld mogelijk om naar het Baggermuseum te gaan. Hier maak je kennis met de geschiedenis en met de hedendaagse tijd van het baggeren. Er zijn verschillende exposities te bekijken met onder meer objecten en foto’s. Ook zijn er scheepsmodellen te bewonderen en is er een filmzaal waar je ziet hoe baggerwerkzaamheden in de praktijk plaatsvinden. Verder zijn er van dijken en waterkeringen schaalmodellen gemaakt. Als het echt warm is in de zomer is het zwembad de beste plek om tijd door te brengen. Bronbad De Lockhorst heeft buitenbaden en het is heerlijk om een frisse duik te nemen als je het te warm krijgt van zonnebaden. Overigens zijn er ook binnenbaden, zodat er op wat frissere dagen ook prima binnen gezwommen kan worden.

Deel dit bericht met je vrienden!