dinsdag 29 september 2020

Alles over Sliedrecht

08
jun

Vloerverwarming plaatsen onder een betonvloer buiten

(door Hans Huisman)

Vloerverwarming als energiezuinige en onzichtbare verwarmingsmethode in de winter kan ook buiten. Een betonvloer kan fungeren als naadloze en strakke vloer. Geen wonder dat  vloerverwarming in betonvloeren steeds populairder wordt, ook buiten. Ze kunnen dus tegelijk worden gebruikt, mits je rekening houdt met enkele aandachtspunten.

Voorkom teveel scheurvorming van uw beton vloer
Een betonvloer is doorgaans gevoelig voor scheurvorming. Om dit te voorkomen moet u voldoende dikte nemen en het beton de ruimte geven om 'te werken' zonder tegengehouden te worden. Dit kan door een zaagsnede aan te brengen rond de thermische onderbreking.

Hoe dik moet de betonvloer zijn voor vloerverwarming?
Als u vloerverwarming buiten wilt gebruiken en veel scheurvorming wilt voorkomen, moet u kiezen voor een betonvloer van minimaal 10 centimeter dikte, zodat hier twee keer een beton net (beton ijzer) in geplaatst kan worden van rond de 8 cm. De maximale dikte voor de vloer bedraagt 18 centimeter.

Installatie vloerverwarming bij een betonvloer
Voor het installeren van vloerverwarming op een betonvloer heeft u twee mogelijkheden:
•    Vloerverwarming infrezen in beton vloer;
•    Vloerverwarming aanleggen met krimpnetten

Een bekend bedrijf als Woodstock Vloeren adviseert om de vloerverwarming onder uw betonvloer aan te leggen met krimpnetten. Is dit niet mogelijk? Dan kan het vloerverwarmingssysteem ingefreesd worden in de betonnen vloer. Houd er wel rekening mee dat de bestaande vloer hiervoor  aangepast moet worden, wat een behoorlijke klus is. Daarom wordt infrezen voornamelijk gekozen bij een verbouwing of nieuwbouw.

Gaten en scheuren repareren in cement en betonvloeren
Betonvloeren kunnen beschadigd zijn, waardoor het aanbrengen van een egaline of gietvloer bemoeilijkt kan worden of niet het gewenste effect zal opleveren. Ook (zwevende) anhydrietvloeren kunnen soms gescheurd zijn, waardoor reparatie noodzakelijk is alvorens een vloer kan worden aangebracht.

Lees meer over:

vloerverwarming
Deel dit bericht met je vrienden!