maandag 30 maart 2020

Alles over Sliedrecht

24
jan

Waarom je ook buiten je bestaande kring moet zoeken naar een nieuwe baan

(door )

Vroeger, toen wandelde je gewoon bij de werkgever de deur uit om meteen elders weer aangenomen te worden. Het werk lag voor het oprapen en als werknemer was je daardoor onafhankelijk. Hoe anders is dat nu. Er zijn meer mensen met ambities dan dat er banen zijn, hoewel de arbeidsmarkt wel weer wat is aangetrokken.

Durf grenzen te verleggen en overweeg Friesland
Wie dus tegenwoordig een openstaande vacature zoekt die aansluit bij de ambities, die grenzen durven te verleggen en niet schromen om ook buiten je bestaande ring te zoeken;  Die moet durven te verhuizen voor de droombaan. Jij kunt namelijk wel naar de droombaan, de droombaan komt echter niet bij jou. Heb je wel eens aan werken in Friesland gedacht? Behalve dat er wellicht kansen voor je liggen op het gebied van werk, is het er ook nog eens prachtig wonen. De provincie ademt rust en ruimte en zeker ook als watersportliefhebber kom je er wel aan je trekken.

Provincie steekt nadrukkelijk de nek uit
Juist wat betreft werkgelegenheid steekt de provincie Friesland samen me de grotere bedrijven de nek uit en hoopt het meer grote jongens naar Friesland te lokken. Daarmee nemen ze een voorbeeld aan de regio Eindhoven en de Betuwe. Nu al echter is het prima wonen in de vier belangrijkste kernen Sneek, Leeuwarden, Heerenveen en Drachten. Daar is de kans op het vinden van een baan ook het grootst. In Heerenveen bijvoorbeeld heb je ondertussen het internationale bedrijven park Friesland, terwijl in Drachten een innovatiecluster opgericht is. Het zegt genoeg over de ambities van deze provincie.

Subsidies voor internationale marktverkenning van de provincie Friesland
Leeuwarden staat juist weer meer bekend om de grote ICT sector, een sector die duidelijk nog groeiende is. Ook de provincie Friesland denkt mee en probeert de provincie steeds aantrekkelijk te maken en te houden voor ondernemers. Zo geven ze onder meer subsidies voor internationale marktverkenning. De kans op werk is in Friesland dus niet kleiner dan in welke andere provincie dan ook. Be je er zelf ook van overtuigd dat als je je droombaan wilt vinden je ook buiten je bestaande kring moet zoeken, overweeg dan eens de provincie Friesland. Als je dat doet, wordt dan ook meteen lid van de Vereniging Friese Elfsteden. Wie weet, komt de Tocht der Tochten er namelijk ooit nog eens.

Deel dit bericht met je vrienden!