woensdag 27 mei 2020

Alles over Sliedrecht

08
apr

Wanneer kom je in aanmerking voor een scootmobiel?

(door )

SLIEDRECHT - Wanneer jij of een familielid minder goed ter been is, dan kan een scootmobiel uitkomst bieden. Een scootmobiel is een driewielig, vierwielig of tegenwoordig zelfs vijfwielige scooter met een elektrische aandrijving. Scootmobiels worden vaak gebruikt door mindervaliden of mensen die moeilijk kunnen lopen. Je kunt comfortabel op een scootmobiel zitten en toch van A naar B komen. Scootmobiels zijn echter best duur. Zo kost een degelijke scootmobiel al gauw meer dan duizend euro. Niet iedereen kan dit bedrag zomaar ophoesten. Gelukkig kun je in verschillende gemeentes subsidie aanvragen voor dergelijke vervoersmiddelen, zo ook in ons eigen Sliedrecht.

Kom je in aanmerking voor een scootmobiel?
Deze regeling is natuurlijk niet voor iedereen, maar alleen voor de mensen die het echt nodig hebben. Wanneer kom je in aanmerking voor een scootmobiel? Ten eerste moet je een Nederlands paspoort, of een Nederlandse verblijfsvergunning hebben. Ten tweede moet je wonen in Sliedrecht (als je deze subsidie aanvraagt bij de gemeente van Sliedrecht). En daarnaast is de voorwaarde dat jouw fysieke beperkingen een medische oorzaak hebben.

Scootmobiel via WMO
Deze regeling is onderdeel van de WMO, oftewel de ‘Wet maatschappelijke ondersteuning’. Als je aan alle voorwaarden voldoet, dan kun je een aanvraag indienen en ondersteuning krijgen bij de aanschaf van een scootmobiel. Ook kun je de scootmobiel via wmo krijgen. Dus niet alleen financiële ondersteuning, maar dan krijg je de scootmobiel van de gemeente.

Scootmobiel aanschaffen
Een betrouwbare winkel voor een scootmobiel is Fast Furious scooters. Dit is zowel een webshop als een fysieke winkelketen. Zo heeft deze winkel verschillende vestigingen door het hele land. De vestiging in Rijswijk is ongeveer een half uurtje rijden vanaf Sliedrecht en de vestiging in Alpen aan de Rijn ligt op een kleine drie kwartier rijden.

 

Lees meer over:

aanmerking scootmobiel
Deel dit bericht met je vrienden!