zondag 5 juli 2020

Alles over Sliedrecht

23
mrt

Zelf de bougie van je auto vervangen

(door )

Een bougie vervangen

Start je auto niet goed? En hoor je tijdens het starten van je auto een vreemd geluid? Dan is de kans groot dat de bougie is versleten en toe is aan vervanging. Het vervangen van een bougie dat kan je, als je verstand hebt van auto’s, uiteraard zelf doen. Ook een specialist kan er een kritische blik op werpen. Kies je ervoor om dit zelf te doen? Online kan je veel hulp bieden. Door je kenteken in te voeren op een website van een autospecialist vind je snel de juiste bougies voor jouw auto. Hierna is het een kwestie van bestellen. Dan kun je de volgende dag direct met jouw auto aan de slag, om zo snel mogelijk weer de weg op te kunnen.

Waneer zijn bougies aan vervanging toe?

Versleten bougies zijn te herkennen door een demontage en een controle. Elke auto en ieder merk is anders en dat is ook te merken aan de slijtage van de bougies. Gemiddeld moeten elke bougies vervangen worden na 15.000 a 30.000 kilometer. Vaak gebeurd dit tijdens de grote beurt van je auto, maar wanneer je graag klust aan de auto kun je dit natuurlijk ook zelf doen. Wanneer je twijfelt of de problemen van je auto inderdaad voortkomen uit een versleten bougie, adviseren we je om er altijd nog eens door een specialist naar te laten kijken. Zo weet je zeker dat je het goede onderdeel vervangt.

Tweedehands of nieuw

Wanneer het tijd is dat de bougies in je auto worden vervangen kun je kiezen voor tweedehands of nieuwe bougies. Kies je voor tweedehands bougies, let er dan wel op dat deze nog niet teveel kilometers gemaakt hebben. De kwaliteit is belangrijk, zodat je na het vervangen ook weer lang rijplezier hebt. Wil je zeker weten dat je de juiste en kwalitatief goede onderdelen besteld? Op de meeste websites voer je jouw kenteken in of selecteer je het desbetreffende automerk. De website toont je vervolgens de meeste geschikte bougies voor jouw auto. Je kunt ook langs bij de garage in de buurt om hulp te vragen bij het kopen van geschikte bougies.

Hulp nodig?

Heb je vragen over de bougies? Of hulp nodig bij het bestellen van de juiste? Neem dan contact op met de klantenservice van MijnAutoOnderdelen of vraag een garage in de buurt. De specialisten die daar werkzaam zijn helpen je graag verder in je zoektocht. Zo kan jij weer snel de weg op.

Lees meer over:

bougie auto vervangen
Deel dit bericht met je vrienden!