Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dames 1 wint in vijf sets superspannende Supercup Finale van Alterno'
14okt 2013

Dames 1 wint in vijf sets superspannende Supercup Finale van Alterno

SLIEDRECHT - Zondagmiddag 13 oktober wonnen de dames van Sliedrecht de Supercup Volleybal van Alterno.

In deze superspannende finale was de stand na vier sets 2 - 2, en in de belissende vijfde set kwamen de dames van de landskampioen eerst met een paar punten achter. Maar na een felle eindsprint kon Sliedrecht toch nog de Supercup bemachtigen.

Speelster Lisa vertelt haar verhaal: "Na een lange voorbereiding met veel toernooien in het buitenland stond zondag dan de eerste echte wedstrijd op het programma. En meteen een wedstrijd waar de eerste prijs van het seizoen mee kon worden binnengehaald: de Supercup!
Zondagochtend vertrokken we met het busje richting Zwolle. Onderweg werd er nog eventjes getraind en wat gegeten zodat we goed voorbereid aan de wedstrijd konden beginnen. Nadat we nog een klein stukje van de mannenfinale tussen Landstede en Orion hadden gezien mochten we daarna zelf aan de bak.

In een goedgevulde sporthal begonnen we de eerste set met Inge, Nienke, Esther H., Esther B., Lynn, Mariska en Kirsten. We begonnen met een paar lange rally’s, waardoor duidelijk werd dat dit een zware wedstrijd zou worden. Het vervolg in de eerste set was echter wat minder goed. We kwamen niet onder de service druk van Alterno uit en al snel keken we tegen een ruime achterstand aan. Bianca werd ingebracht, maar het verschil was al te groot om het nog goed te maken. De set werd ruim verloren met 12-25. Geen goed begin, en we wisten dat er iets anders moest gebeuren.
In de tweede set bleef Bianca staan en zorgde voor vechtlust in het team, maar toch werd er weer met een achterstand begonnen. Deze werd al snel goedgemaakt en de set bleef vanaf toen gelijk opgaan. Aan het eind van de set liep Alterno toch weer uit. Er werd een dubbele wissel ingebracht en Celia wist op dat moment alles te scoren. Bij een stand van 20-24 kwam Esther H. aan serve en Alterno werd flink onder druk gezet. Hierdoor kwamen wij terug tot 25-24, en daarna werd de set binnengehaald met 27-25!

Met een 1-1 stand kon er weer van alles gebeuren en waren we terug in de wedstrijd. In de derde set mocht Celia blijven staan en samen met Bianca sloeg ze veel punten binnen. Ook Rianne kwam deze set binnen de lijnen en had een goede invalbeurt met onder andere een goede service serie. De set werd met 25-17 gewonnen. Met een 2-1 voorsprong leek de wedstrijd de goede kant op te vallen maar weer was er een kleine achterstand halverwege de vierde set. Er werd weer een dubbele wissel toegepast en dit keer was het Nienke die met drie killblocks op rij de stand weer gelijk bracht. Toch kwam Alterno richting het einde van de set weer op voorsprong en konden we hier niet meer bijkomen. Met 21-25 ging de set naar Alterno en zo kwam er een vijfde beslissende set.

Nu moest het dan gebeuren, in de vijfde set. Na de 1-1 stand werd het ineens 1-5 voor Alterno en moest er snel iets veranderen. Er kwam een dubbele wissel, maar Alterno bleef scoren en er stond een stand van 4-10 op het scorebord. De dubbele wissel werd weer teruggedraaid en bij een stand van 5-10 kwam Bianca aan serve. Met een aantal mooie punten waaronder een ace stond het daarna 11-11. Alterno sloeg twee punten op rij binnen naar 11-13. Vervolgens scoorden wij en kwam Rianne aan serve. Met een ace, en daarna een goede serve waardoor het aan het net kon worden afgemaakt stond met 14-13 het eerste matchpoint! In een lange rally, met daarin een nogal twijfelachtige verdedigde bal, werd uiteindelijk de set binnengeslagen en daarmee is dit de eerste Supercup voor Sliedrecht Sport!

De eerste prijs van het seizoen is binnen, en we kunnen er trots op zijn dat we die met het hele team hebben gewonnen!
Bedankt voor alle aanmoedigingen van de supporters die waren meegereisd, top!

Aankomende zaterdag is ons eerste competitiewedstrijd thuis in de Stoep, hopelijk tot dan allemaal". Aldus het verhaal van Lisa van Sliedrecht Sport.

Foto: Pim Waslander / Bron Video: RTV Rijnmond.Deel dit bericht met je vrienden!