VV Sliedrecht wint ondanks muiterij van 6 spelers

17 maart 2014

SLIEDRECHT - Het op non actief stellen van trainer John de Wolf, de daaropvolgende tweespalt binnen de selectie én de muiterij van een zestal dissidenten pal voor aanvang van de wedstrijd : het bleek achteraf allemaal onvoldoende om de 2-1 winst van Sliedrecht bij Klundert in de weg te staan. Na de wedstrijdbespreking, direct voor de wedstrijd weigerden Nilton Tavares, Jeffrey ter Veer, Maurice de Groot, David Pieters en Desley de Wolf te spelen. Ook assistent scheidsrechter Barbosa weigerde aan te treden.

De overwinning op het kunstgras van sportpark Molenvliet werd door de overgebleven, plichtsgetrouwe spelers dan ook als een duidelijk statement geplaatst naar de teamgenoten, die hen diezelfde middag keihard als een baksteen hadden laten vallen. Een door interim-trainer Marcel Vlot op vier plaatsen gewijzigd team nam brutaalweg het initiatief en prima kansen werden door o.a. Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen jammerlijk gemist.

De openingstreffer van Luciano van Harlingen, die in de 34e minuut een soepel lopende aanval doeltreffend wist af te ronden (0-1) was loon naar keihard werken voor Sliedrecht, dat zich ogenschijnlijk goed door alle tegenslagen had heengewerkt. Ook de gelijkmaker, een prima ingeschoten vrije trap van Wouter van Dongen in de 39e minuut (1-1) kon de onbreekbare instelling voor een goed resultaat niet ondermijnen.

Na de rust trachtte Sliedrecht, met de stevige wind in de rug, aan te knopen aan het spelbeeld voor de thee, maar werd het gaandeweg de wedstrijd slordiger in de combinatie. Het leverde een optisch overwicht op voor Klundert, dat het invaller doelman Stefan Lobbezoo echter nooit echt moeilijk wist te maken. Eénmaal redde de 32-jarige sluitpost met een prima reflex op een afstandsschot van Klundert, dat door de offensieve speelstijl de ruimte schiep voor gevaarlijke Sliedrechtse counters. Zo liep aanvoerder Stefan van Dam in de 62e minuut prima door op een steekpass, en alleen voor doelman Yoeri van Wingerden faalde de routinier niet: 1-2. Het te verwachten tegenoffensief van Klundert bleef uit en zo kon er uiteindelijk na afloop een klein feestje worden gevierd door een prima groep spelers, die het clubbelang niet uit het oog hadden verloren.

Voor VV Sliedrecht valt deze week heel veel werk te verrichten om uiteindelijk voor het restant van het seizoen orde op zaken te stellen, te beginnen om komende zaterdag goed beslagen ten ijs te komen in de thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland.