Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jorik Klein derde bij NK Snelschaken C categorie'
13okt 2014

Jorik Klein derde bij NK Snelschaken C categorie

SLIEDRECHT - Opnieuw schaaksucces voor de Sliedrechtse jeugd. Jorik Klein heeft een mooie derde plaats op het NK snelschaken behaald. Al eerder wisten Jorik en ook Andrew Mensing Nederlands Kampioen te worden tijdens dit toernooi, maar Jorik laat opnieuw zien bij de top van Nederland te behoren in zijn leeftijdscategorie in het snelschaken.

Het toernooi was in de breedte dit jaar niet zo vol bezet, dit komt ook doordat er veel weekendtoernooien zijn waar veel jeugd aan meedoet, maar de echte snelschakers waren er. Werd hij vorig jaar vijfde, dit jaar wist hij op het podium te komen. In de ochtendomloop stond hij al derde en moest hij nog enkele remises toestaan en verloor hij van de uiteindelijke nummer 1, maar in de middagomloop wist hij zelfs de eerste plaats te behalen. Alleen een verlies tegen de nummer 2. Uiteindelijk dus een terecht mooi resultaat, waarmee hij zich dus 3e van Nederland t/m 14 jaar mag noemen.

Ook William Gijsen liet zich niet onbetuigd. In een constant toernooi wist hij uiteindelijk gedeeld 5e te worden in dezelfde categorie en dat is ook een topprestatie.Deel dit bericht met je vrienden!