Sliedrecht verliest dure punten

16 september 2015 door Jord van Geldere
SLIEDRECHT – Op een zeer slecht bespeelbaar hoofdveld van sportpark De Lockhorst heeft Sliedrecht dure punten gemorst door met 1-1 gelijk te spelen tegen het op de dertiende plaats bivakkerende Dinteloord. Goed voetbal was onmogelijk en daardoor was Sliedrecht als meest voetballende ploeg duidelijk in het nadeel.
Duidelijk geïrriteerd zocht trainer Kees van Loon na de wedstrijd met zijn manschappen de kleedkamers op. ,,Onverantwoord om op een dergelijk veld te spelen. Het was gewoon een crossbaan. Het is een wonder dat er geen ernstige blessures zijn opgelopen.” Zelfs scheidsrechter Roeland beaamde dat goed voetbal uitgesloten was op dit speelveld. Natuurlijk hebben twee ploegen te maken met de veldconditie, maar van Sliedrecht mag als medekoploper worden verwacht dat zij het spel maakt. Daarin is de ploeg ook op zijn best. De gasten uit Dinteloord speelden met negen tot tien mensen achter de bal en kwamen er met verre trappen snel uit. Sliedrecht voetbalde ver onder de maat gedurende het eerste halfuur. De dekking werd slecht verzorgd en de passing was vaak bedroevend. Na een halfuur kwam de balans wat terug en zagen de toeschouwers twee gelijkwaardige ploegen die ondanks veel fouten er het beste van probeerden te maken.
Laag tempo
Al na vijf minuten kwamen de gasten, die vorige week een enorme stunt uithaalden door hoofdklasser Kloetinge uit het bekertoernooi te wippen, op een 0-1 voorsprong. Na een corner werd slecht uitverdedigd waarna de vrijstaande Pieter van Est binnen kon schieten. Halverwege de eerste helft moest Stefan van Dam zijn keeper te hulp schieten om erger te voorkomen. ,,We hadden het voor rust erg moeilijk tegen deze tegenstander, die compact speelde. We konden geen kansen creëren”, vond Lorenzo Borsboom, de rechtervleugelverdediger, die ook opbouwend niet in de wedstrijd zat. Dinteloord was feller en verplaatste het spel sneller naar de spitsen, die te veel ruimte kregen. Bij Sliedrecht was in balbezit het tempo veel te laag en werd veel te veel breed en teruggespeeld. Op slag van rust kwam de bevrijdende gelijkmaker. Levy Liesdek kon na goed werk op de vleugel van Van Dam de voorgetrokken bal binnenkoppen; 1-1. In de slotminuut was Dennis Verhoef nog dicht bij een voorsprong, maar hij kwam een teenlengte te kort.
Onmachtig
Sliedrecht speelde na rust iets beter en had een duidelijk veldoverwicht, maar was onmachtig om voetballend gevaar te stichten. De kansjes die er kwamen moesten van afstand komen door schoten van onder andere Stefan van Dam, Roy Leeuwestein en Lorenzo Borsboom. Ook in de slotfase toen de lange libero Johan Versluis in de spits opdook om zijn aanvallers te assisteren, werd de rood-witte muur niet geslecht. Aan de andere kant had net zo goed een tweede treffer kunnen vallen als Dinteloord-spits Joep Brosky wat koelbloediger was geweest.  ,,Ik hoop dat dit de laatste wedstrijd was die we op dit hoofdveld hebben gespeeld”, zei Van Loon na afloop. ,,Het is net of je op zwembandjes loopt. Ik ga me hard maken om op kunstgras te spelen. Dan kunnen we echt aan voetballen toekomen.”
Uitwedstrijd
Zaterdag 29 november speelt Sliedrecht een uitwedstrijd tegen het Zwijndrechtse VVGZ. Het beloftenteam, de trotse koploper in de reservehoofdklasse, speelde in en tegen Almkerk en won met 2-4. De doelpunten in de eerste helft, waarin Sliedrecht oppermachtig was en met 0-2 leidde, waren van Jos de Jong en Rick Lodder. Na rust was Kenny Stuy van den Herik tweemaal trefzeker.