Sliedrecht Sport wint aan zelfvertrouwen voor Europese krachtmeting in de stoep

16 september 2015 door Jord van Geldere
SLIEDRECHT – Sliedrecht Sport wil zich in de reguliere competitie een gunstige uitgangspositie voor de start van de play-offs verschaffen en stevent op haar doel af om zo hoog mogelijk te eindigen. Zaterdagavond werd in Almelo de tweede topper op rij gewonnen door wilskracht te tonen. Wellicht een goed voorteken voor de confrontatie met Stod Volley Steinkjer woensdagavond in De Stoep.
Na het winnen van de derde set, wat resulteerde in een 2-1 voorsprong, dacht Eurosped de basis te hebben gelegd voor een overwinning. Sliedrecht Sport rechtte echter haar rug en rolde de thuisploeg met 11-25 op in de vierde set. Om vervolgens ook de vijfde set en daarmee de wedstrijd te winnen. Die veerkracht zal het team ook in de tweede ronde van de Challenge Cup moeten tonen tegen de Noorse landskampioen, die met een comfortabele 3-0 voorsprong naar Nederland reist. Stod Volley Steinkjer was in eigen huis oppermachtig. Sliedrecht Sport heeft wel aan zelfvertrouwen gewonnen dankzij overwinningen op Peelpush en Eurosped. Als zaterdagavond voor eigen publiek het Talentteam wordt verslagen, klimt de ploeg naar de tweede plaats. De achterstand op koploper VC Sneek bedraagt dan nog ‘maar’ drie punten terwijl Sliedrecht Sport nog een inhaalwedstrijd voor de boeg heeft. Zaterdagavond 13 december treffen beide teams elkaar in Sneek en kan de formatie van trainer-coach Appie Krijnsen revanche nemen voor de 1-3 nederlaag in De Stoep.
Tegen Stod Volley Steinkjer zal het zeer moeilijk worden om de verhoudingen gelijk te trekken. Sliedrecht Sport hoopt er in elk geval een echte wedstrijd van te maken. Wie deze Europese krachtmeting woensdagavond ‘live’ mee wil maken, kan nog kaarten kopen bij Sporthuis Leo Reijnders aan de Rembrandtlaan en bij Sportshop André Vlot aan de Peulenstraat in Hardinxveld-Giessendam. Ook aan de kassa op de avond zelf zijn de kaarten te koop voor 12 euro per stuk. Kinderkaarten worden verkocht voor een ‘pretprijs’ van 1 euro.