Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrecht Sport streeft in beslissende fase van het seizoen de '
12jan 2015

Sliedrecht Sport streeft in beslissende fase van het seizoen de

SLIEDRECHT - De supporters en de vrijwilligers achter de bar in De Stoeprand hadden er al op gerekend. De eerste competitiewedstrijd in 2015 zou hooguit een uur duren. Dankzij het zwakke verweer van Irmato VC Weert, dat roemloos onderaan staat, hoefde de thuisploeg zich niet bovenmatig in te spannen en kon er maximaal worden gewisseld. Alle speelsters kwamen in actie en droegen een steentje bij aan de zakelijke 3-0 overwinning. Van trainer Appie Krijnsen had het team aan het einde van het duel wel de trucendoos open mogen doen. ,,Een beetje show had ik wel leuk gevonden.”

,,Niet om de tegenstander te vernederen”, zei hij er meteen achteraan, ,,maar je mag wel laten zien wat je kan.” Het zelfvertrouwen van Sliedrecht Sport kreeg vlak voor het kerstreces een boost. Koploper Sneek werd op Friese bodem met 3-0 verslagen. ,,Daarmee hebben ze mij als coach en andere teams laten zien: dit is de norm, hier zijn we toe in staat.” Een week eerder ging de ploeg nog op pijnlijke wijze onderuit. Springendal Set-Up’65 (niet behorend tot de titelkandidaten) won  in eigen huis met 3-0. Reden voor Krijnsen om zijn ploeg kritisch naar zichzelf te laten kijken. ,,Ze staken de koppen bij elkaar. Maar niet alleen dat, ik wilde ook dat ze elkaar corrigeerden en een spiegel voorhielden. ‘Jij ziet het dus zo, maar dat kan helemaal niet. We moeten het zus en zo gaan doen.’ Ik heb een foto gemaakt van wat ze hadden opgeschreven en heb gezegd:  dit zijn dus de afspraken, hier gaan we ons aan houden. Weten jullie het niet meer dan laat ik jullie de foto wel zien. Een week later volleybalden we fenomaal. We hebben nog nooit zo goed gespeeld in Sneek.”
Bekerstrijd
Een opsteker voor de tweede competitiehelft waarin Sliedrecht Sport de derde landstitel in de clubgeschiedenis wil bemachtigen. De blauw-witten gaan inmiddels virtueel aan de leiding in de reguliere competitie. Worden de inhaalduels gewonnen dan neemt de ploeg de koppositie over en voert zij de strijd aan om vanaf pole position de play-offs in te gaan. Ook de beker is een doel. Aankomende woensdag doemt de eerste horde op. CSE VC Zwolle komt naar De Stoep. Twee weken later treffen beide ploegen elkaar weer in de Hanzestad. Hoewel regerend landskampioen Coolen-Alterno in de vorige ronde (Sliedrecht was toen nog vrijgeloot) pootje werd gelicht door Zwolle rekent Krijnsen erop dat Sliedrecht Sport niet hetzelfde overkomt. ,,Over twee wedstrijden mag van ons worden verwacht dat wij de sterkste zijn”, aldus de Brabantse oefenmeester, die tevreden constateert dat zijn ploeg constanter presteert en gemakkelijker wedstrijden wint. De overwinning op Weert (Sliedrecht Sport won met 25-13, 25-12 en 25-11) was door de geringe tegenstand geen graadmeter. Krijnsen vond dat zijn ploeg netjes en clean had gespeeld. ,,Af en toe viel de concentratie weg. Daar heb ik na afloop iets over gezegd. Verder eigenlijk niet. Het was een kort praatje. Het vizier moet nu gericht zijn op de wedstrijden tegen Zwolle en Alterno.” ‘Nieuwkomer’ Sanne Berculo (terug van weggeweest nadat ze in 2010 was gestopt) haakt tot zijn genoegen snel aan. ,,We geven Florieke (Eggermont, red.) alle tijd om terug te komen, maar zijn wel zo professioneel dat we niet het risico willen lopen dat we op een gegeven moment zonder spelverdeelster komen te zitten. Sanne is gelukkig bereid gevonden ons te helpen. Ik ben daar heel blij mee want ze voegt veel ervaring toe.


Deel dit bericht met je vrienden!