Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrechtse vechtmachine toch nog ontmanteld in zinderende streekderby'
18jan 2015

Sliedrechtse vechtmachine toch nog ontmanteld in zinderende streekderby

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport had gisteren een perfecte dag uitgekozen voor haar relatiedag. De genodigden werden ‘s avonds getrakteerd op een bloedstollend en soms zelfs krankzinnig volleybalgevecht tussen de streekgenoten Sliedrecht Sport en Next Volley Dordrecht. Op het moment dat de thuisploeg, die een 2-0 achterstand op indrukwekkende wijze had rechtgezet, de zege leek binnen te halen, kwamen er extra krachten los bij de tegenstander. De uitstekend spelende Gerard Baan werd drie keer afgeblokt waardoor het beslissende wedstrijdpunt verloren ging. Next Volley kwam aan de positieve kant van de score terecht en zegevierde uiteindelijk toch in een bomvolle Stoep.

Zowel de spelers van Next Volley als hun supporters waren toen de 16-18 op de grond viel uitzinnig van vreugde. Ze hadden het misschien niet eens meer verwacht. Sliedrecht Sport had zich een mentaal ijzersterke vechtmachine getoond. De thuisploeg had de eerste set met 23-25 uit zijn vingers laten glippen waarna de Dordtenaren, die met een indrukwekkende opmars bezig zijn in de Topdivisie, in de tweede set duidelijk maakten dat zij revanche wilden voor de 0-3 thuisnederlaag. Sliedrecht werd afgetroefd en incasseerde het tweede setverlies: 20-25. Het begin van de derde set zou cruciaal zijn. Daarin kwamen de gastheren wel weer goed voor de dag. Wat heet: Next Volley werd met 25-16 van het veld geblazen. Hoewel zij nog wel leidde, sloeg de onrust toe. Er werd veelvuldig gewisseld aan Dordtse zijde en er ontstonden onderlinge irritaties. Aan het begin van de vierde set leek Next Volley de draad weer op te pakken. Middenaanvaller Michael van Leeuwe werd tweemaal op gruwelijke wijze afgeblokt. Die mentale dreun kwam hij snel te boven. Zijn servicebeurt leverde vijf punten op. In het vervolg van de vierde set moest Sliedrecht Sport nog twee keer vol aan de bak om een achterstand van drie punten weg te poetsen. Keer op keer lukte dat waardoor de tegenstander moedeloos raakte en de blauw-witten hun slag konden slaan. Een kleine marge bleek genoeg om gedecideerd de setwinst te grijpen: 25-21.
Vastberadendheid
In de beslissende vijfde set voltrok zich hetzelfde scenario. Sliedrecht Sport moest weer van ver komen, maar gaf nooit op. Passer-loper Albert Stek begon met twee missers, maar maakte het daarna wel telkens af hetgeen kenmerkend was voor de instelling en de vastberadendheid. Nadat het scoreverloop wederom was gekanteld in Sliedrechts voordeel kon bij een stand van 14-13 de beloning worden opgehaald in de vorm van een overwinning. Alle ogen waren gericht op Gerard Baan. Hij moest het afmaken en zou daarmee ook de kroon hebben gezet op zijn eigen spel. De getalenteerde diagonaalspeler kreeg drie kansen, maar kwam ditmaal niet (wat hem al zo vaak wél was gelukt) door de krachtige Dordtse afweer heen. De bal viel aan de verkeerde zijde van het net op de grond waardoor Next Volley ineens weer de beste winstkansen had. Sliedrecht Sport toonde zich daarna nog wel een vechtmachine, maar Next Volley was nu ook vastberadener dan ooit en slaagde er bij het derde setpoint alsnog in de winst te pakken.
Complimenten
Tim Oskam, de trainer-coach van Sliedrecht Sport, complimenteerde zijn manschappen. ,,Ik kan ze niets kwalijk nemen. Hoe ze meerdere keren in de wedstrijd zijn teruggekomen, is ongelooflijk knap. We zijn telkens dicht bij elkaar gebleven en dat kon je van Next Volley niet zeggen. Wij waren veel meer een team. Jammer genoeg hebben we onszelf niet beloond.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!