Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrecht Sport neemt drie belangrijke punten mee uit Apeldoorn'
01feb 2015

Sliedrecht Sport neemt drie belangrijke punten mee uit Apeldoorn

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport, aardig uit de startblokken gekomen in de tweede competitiehelft, kon na een ongelukkige nederlaag  in de derby tegen Next Volley en het 3-0 verlies tegen VoCASA wel weer een succesje gebruiken. In de Topdivisie is het elke wedstrijd erop of eronder. Ditmaal trokken de blauw-witten aan het langste eind. In Apeldoorn werd tegen het tweede team van Dynamo na een moeizaam begin een belangrijke 1-3 zege geboekt.

,,Een prima resultaat”, aldus trainer-coach Tim Oskam, die constateerde dat veel door het midden was gegaan. De goed spelende middenaanvallers Ian de Bus en Michael van Leeuwe hadden een belangrijk aandeel in de overwinning. De gasten moesten even wennen aan de grote sporthal. Dat duurde iets te lang om de eerste set te winnen. Dynamo gaf de voorsprong, die zij mede had verkregen door fouten aan Sliedrechtse zijde, niet meer uit handen: 25-18. ,,In de tweede set domineerden wij”, aldus Oskam. ,,We wonnen redelijk eenvoudig met 21-25. In de derde set waren beide teams aan elkaar gewaagd en ging het lang gelijk op. Wij maakten aan het eind een sprongetje en sleepten de set binnen met 22-25.”
In de vierde set was het erop of eronder voor de thuisploeg, die aan het begin van de set een gaatje sloeg, maar de voorsprong niet vast wist te houden. Het beloftenteam van de volleybalgrootmacht uit Apeldoorn slaagde er wel in een 21-23 achterstand uit te wissen. Sliedrecht bleef aan de goede kant van de score en verzilverde het tweede matchpoint. Drie belangrijke punten werden meegenomen naar huis. De ploeg heeft afstand genomen van de degradatiezone en kan weer omhoog kijken.
Volgende week is er bekerweekend en komt het herenteam niet in actie. Zaterdagavond 14 februari komt Coolen-Alterno, de soevereine koploper in de Topdivisie, naar sporthal De Stoep. De uitwedstrijd mondde bijna uit in een stunt. Sliedrecht Sport verloor in vijf sets.
Bron: erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!