Merwede boekt heerlijke zege in hoogstaande wedstrijd; de titel ligt nu voor het grijpen

09 oktober 2015

SLIEDRECHT / ALBLASSERDAM - Een wedstrijd om je vingers bij af te likken.” SKC Merwede-trainer Enno Verhoef was zeer tevreden over het spel van zijn ploeg tegen CKC Kinderdijk, die hij ook complimenteerde. ,,Beide teams speelden in een hoog tempo en lieten vooral in de eerste helft topkorfbal zien. Zowel aanvallend als verdedigend. Na een 12-10 ruststand maakten wij aan het begin van de tweede helft het verschil.” Met als resultaat een heerlijke 23-17 overwinning op een tegenstander die voor zijn laatste kans vocht om zich nog te mengen in de kampioensrace. Over de titelstrijd gesproken: het toetje dat ‘s avonds werd geserveerd, smaakte nog lekkerder. Koploper Maassluis ging in Geldermalsen met liefst  16-9 onderuit tegen het tegen degradatie knokkende Animo. Merwede neemt hierdoor de koppositie over en heeft het in eigen hand om kampioen te worden.

Eindelijk. Zeven overwinningen in successie waren nodig om Maassluis, dat op een gegeven moment vijf punten voor stond, van de troon te stoten. Winnen de Sliedrechtse korfballers op 14 februari thuis van Animo en op 7 maart in Vlaardingen van Oranje Nassau dan is het felbegeerde kampioenschap en daarmee promotie naar de eerste klasse een feit. Verhoef waakt voor overmoed: ,,We moeten nog steeds naar onszelf kijken. Uit wonnen we overtuigend van Animo, maar dat zegt niets over volgende week. Het feit dat zij Maassluis hun wil oplegden, zegt genoeg. Ze spelen voor lijfsbehoud en zullen alles geven.”
Wilskracht
Merwede gaf gisteren ook alles. Dat moest ook wel want ook Kinderdijk trapte vol het gaspedaal in. In de tweede helft moesten de Alblasserdammers dat bekopen. ,,Wij konden het nog opbrengen om verdedigend druk te zetten. Daardoor haalden we de angel uit hun spel en voorkwamen we dat ze, zoals ze bijna wekelijks doen, meer dan twintig punten zouden maken.” Merwede bouwde een riante 19-12 voorsprong op, maar bleek nog niet in veilige haven. Kinderdijk kreeg na vier punten op rij zonder tegentreffers weer hoop. Echter, voordat het nog echt spannend zou worden, sloeg de thuisploeg twee keer toe. Ook de getoonde veerkracht sprak Verhoef aan. ,,We hebben in de eerste helft fantastisch gespeeld. Na rust kwam het meer op wilskracht aan. Ook dat hebben we prima gedaan.”
Scores SKC Merwede: Iris van Eijl 6, Kevin van Beest 5, Steven Bakker 4, Ramon van Meeteren 3, Simone de Graaf 2, Jolanda Redelijkheid 2 en Tessa Visser 1.
Bron: Erik de Bruin.