Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Familie Van de Poel maakt sterk debuut bij Schaakvereniging Sliedrecht'
09mrt 2015

Familie Van de Poel maakt sterk debuut bij Schaakvereniging Sliedrecht

SLIEDRECHT - Na ruim een jaar niet gespeeld te hebben meldde Peter van de Poel zich weer in de 24e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht. Hij nam meteen zijn vader mee en samen startten ze met een 100% score. Vader Nico wist in een korte, maar hevige partij Michiel van den Berg te verslaan, terwijl zoon Peter wat meer moeite had met André van Dieën, maar uiteindelijk toch met de winst naar huis kon.

Aan de top leek Wim Pool tegen een zeldzaam verlies op te lopen tegen Hans Klein, maar de klok besloot anders en Pool kreeg het punt door tijdsoverschrijding.

Wim Hokken moest alle zeilen bijzetten om Jurgen de Haan van zich af te houden en pas in het eindspel wist Hokken zijn routine te benutten om de steeds beter spelende De Haan op de knieën te dwingen.

1e teamspeler Niels Mijnster leek beter uit de opening te komen tegen Jan Sulman, maar kon het materieel voordeel niet omzetten in winst en moest uiteindelijk met remise genoegen nemen.

De gebroeders Mensing hadden wisselend succes. Adrian kreeg het punt cadeau van een matig spelende Peter Vis, terwijl broer Andrew het niet kon bolwerken tegen de favoriete opening van Robert van Rekom.

De partij tussen Kees Wessels en Jorik Klein leek in evenwicht, maar Wessels wist toch de winst te vinden.

William “Willem” Gijsen blijft stijgen in de ranglijst. Dit keer bond hij Sami Al-yassin aan zijn zegekar.
De broederstrijd tussen Henk en Martin Prins eindigde met winst voor Henk die Martin pardoes mat zette.

"Loverboy" Henri Hartog had een mooie aanval tegen Hans Vink, maar Vink verdedigde sterk en zijn tegenaanval leverde direct winst op.
Jan Willem Kraaijeveld moest al vanaf de start in de verdediging tegen Mark van Hulst en moest in het eindspel kiezen tussen dameverlies of mat en kon dus alleen nog maar opgeven.

Yaro van Beest won voor de tweede keer op rij. Deze ronde was Cees Moes zijn slachtoffer.Deel dit bericht met je vrienden!