Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tweede schaakteam verslaat koploper en neemt koppositie over'
16mrt 2015

Tweede schaakteam verslaat koploper en neemt koppositie over

SLIEDRECHT - Het met veel spanning tegemoet  geziende topduel tussen de titelkandidaten in klasse 1A van de RSB-competitie tussen Sliedrecht 2 en Nieuwerkerk ad IJssel 1 is in een 5-3 zege geëindigd voor de Sliedrechtse reserves.

In een zeer sportieve wedstrijd bleek het team van teamleider Leo Koppelaar uiteindelijk de sterkste. Via een tactische opstelling wisten de Sliedrechters vooral aan de staartborden te scoren. Zo wisten Robert van Rekom en Tobias Dekker via goede partijen 2 punten binnen te halen, terwijl Adrian Mensing aan het staartbord heel lang van een gewonnen stelling kon genieten en uiteindelijk wist te winnen. Tussendoor had Pieter Pons na een ingewikkelde partij met wederzijdse kansen via eeuwig schaak remise weten te behalen.

Dat was dus 3,5 punten aan de staartborden. De topborden mochten het vervolgens afmaken. Dat ging niet vanzelf, zeker niet toen Wout Boer een beetje te wild speelde en in de counter werd overspeeld. Terechte verliespartij.Teunis den Rooijen speelde een voorzichtige partij tegen zijn nog meer voorzichtig spelende tegenstander. Dat het uiteindelijk remise werd was dus geen verrassing.

Jerry van Rekom speelde ook behoudend en leek in een minder eindspel terecht te komen. Daarin knokte hij zich actief terug, waarna de overeengekomen remise ook de meest logische uitslag was.

Tenslotte wist kopman Andrew Mensing zijn sterke tegenstander ook keurig op remise te houden.

Door de terechte zege neemt Sliedrecht 2 de koppositie over van Nieuwerkerk, maar zal in de laatste ronde tegen Barendrecht/IJsselmonde opnieuw vol aan de bak moeten om het voor het kampioenschap waarschijnlijk benodigde gelijke spel binnen te slepen. Ongetwijfeld zal teamleider Leo Koppelaar weer gaan broeden op de opstelling...Deel dit bericht met je vrienden!