Sliedrecht moet leren knokken

20 augustus 2015

SLIEDRECHT - De laatste weken was het spel van Sliedrecht al niet sprankelend, gisteren zakte de ploeg door de ondergrens en verloor kansloos op eigen veld met 0-3 van Heerjansdam, dat voor lijfsbehoud in de eerste klasse moet knokken.

Door Joop Hartog
Na het Paasweekend ‘zouden we weten waar we staan’ had trainer van Loon vorige week na de 2-0 overwinning op Alblasserdam gezegd. Om mee te blijven doen om de bovenste plaats zou tweemaal gewonnen moeten worden. Dat scenario kan nu worden bijgesteld want in een barslechte wedstrijd tegen Heerjansdam, dat vorige week ook al verrassend van Brielle won, werd kansloos met 0-3 verloren. Het kostte de gasten, die niet over een wonderploeg beschikken, nauwelijks moeite Sliedrecht de baas te blijven. Het spel van de thuisploeg was mat en inspiratieloos. Opnieuw liep de passing slecht en kansen werden al helemaal niet gecreëerd. Achteraf analyseerde Johan Versluis, die in het hart van de verdediging speelt, dat er te weinig automatismen zijn. ,,Als het bij ons niet loopt is er niets waarop we kunnen terugvallen. In andere wedstrijden konden we dat camoufleren want we schoten er allicht een paar in, maar vandaag niet.” Van Loon beaamde zijn analyse: ,,We kunnen goed voetballen, maar niet knokken.” Al na dertien minuten was er het inmiddels bekende  ‘Sliedrecht-momentje’. Gert Jan Plaizier kreeg in het strafschopgebied van Sliedrecht alle tijd en ruimte om een hoek uit te kiezen hetgeen hij ook deed: 0-1. Ondanks de achterstand werden de bakens niet verzet en voetbalden de gastheren meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander.
Al gespeeld
Na ruim een halfuur werd de schade alleen nog maar groter. Een voorzet vanaf de rechtervleugel werd binnengekopt door de geheel vrijstaande Denzel dos Santos. Achteraf bleek dat na de 0-2 de wedstrijd al was gespeeld. Zo nu en dan probeerde Sliedrecht spits Dennis Verhoef te vinden, maar als dat al lukte, stond hij vaak alleen en werd hij zwaar op de huid gezeten door de kort dekkende verdedigers. Vlak voor de pauze nog wel een kleine opleving aan Sliedrechtse zijde. Een kopbal van Onur Ulusan werd door keeper Van Leusden corner getikt. Uit deze hoekschop kwam Luciano van Harlingen op twee meter van de doellijn in balbezit, maar zijn inzet verdween hoog over de lat. Een typerende actie voor de gehele eerste helft.
Genadeslag
In het tweede bedrijf besloot trainer Van Loon achterin één op één te gaan spelen. Theo Lucius en Joey Rijsdijk, die een gele kaart had gekregen in de eerste helft, werden gewisseld voor Lorenzo Borsboom en aanvaller Ronald Snap. De aanwezigheid van twee spitsen in de punt van de aanval bracht nauwelijks verandering in het spel. Tien minuten na rust kreeg Sliedrecht de genadeslag toen Johan Versluis met Ozan Cimen duelleerde. Laatstgenoemde zocht heel welwillend de knie van Versluis op waarna hij ten val kwam. De overigens goed leidende scheidsrechter Piket toverde rood tevoorschijn waardoor de aanvallende plannen van Van Loon in de prullenbak konden. Een schot uit een scrimmage dat Basjan Munten al was gepasseerd werd door Onur Ulusan van de lijn gewerkt. Een klein kwartier voor tijd was het opnieuw Gert Jan Plaizier die een voorzet binnenliep en de eindstand op 0-3 bepaalde. Munten voorkwam luttele momenten voor het einde nog een grotere blamage door invaller Rob Plaizier af te stoppen in zijn drang naar een doelpunt.
Maandag speelt Sliedrecht (op Tweede Paasdag) opnieuw thuis en wel tegen Oranje Wit. Johan Versluis en Joey Rijsdijk ontbreken op het wedstrijdformulier. Beide verdedigers zijn geschorst. Aanvang: 14.30 uur.
Zevenklapper
Het beloftenteam won de uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Stedoco 2 met liefst 0-7. De spelers nemen geen genoegen met een kleine voorsprong of overwinning, maar blijven doorgaan en realiseren hiermee regelmatig een hoge score. De doelpuntenmakers in Hoornaar waren Jos de Jong, Patrick van Zuijdam en Shurnel Francois ieder één keer. Kenny Stuy van den Herik haalde driemaal de trekker over en er viel ook een eigen doelpunt te noteren.