Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hans Vink verrast topper in 4e ronde Open Kampioenschap van de Drechtstreek'
01jun 2015

Hans Vink verrast topper in 4e ronde Open Kampioenschap van de Drechtstreek

DRECHTSTREEK - In de 4e ronde van het Open kampioenschap van de Drechtstreek heeft Hans Vink goede zaken gedaan door verrassend te winnen van KNSB- speler Kees Wessels. Vink offerde al snel een pion waardoor hij een sterke stelling kreeg en de pionnenstructuur van Wessels volledig oprolde. Een mooie opsteker voor de topscorer van het vierde team, die steeds beter gaat spelen.

Ook Eric Hill wist te winnen van een Sliedrechtse topspeler. Wout Boer leek tot het middenspel de betere stelling te hebben, maar naarmate de partij langer ging duren, kwam Hill steeds beter te staan met de volle winst als beloning.

De partij om de eerste plaats tussen Martin Prins en Floris Verweij ging lange tijd gelijk op. Traditioneel bij partijen van Floris sloeg de vlam pas in het late eindspel in de pan. Verweij had minder dan een minuut op de klok en ging vanaf dat moment vol in de aanval. Prins had geen verweer meer tegen deze druk en werd vakkundig mat gezet. Door deze uitslag gaat Verweij nu met 4 uit 4 alleen aan kop.

Bij de achtervolgers wist Robert van Rekom moeizaam te winnen van Jorik Klein. Ook hier werd de partij pas in tijdnood beslist. Wim Hokken kreeg al snel voordeel tegen Otto van Haren, terwijl Peter van den Bergh Arie van Heeren van het bord schoof.

Johan van de Griend had de betere uitgangspositie tegen Hans Klein, maar kon er met weinig tijd op de klok niet meer uithalen dan remise. Jaap Euser combineerde Joost Stoker langzaam van het bord en Jerry van Rekom en Meinte Smnk gaven elkaar weinig ruimte en deelden uiteindelijk het punt.

Onderaan de ranglijst was er mooie winst van Cees Moes op Michiel van den Berg. Moes ging meteen in de aanval een joeg de koning van Van den Berg over het bord.

In de partij tussen Peter Vis en Jan Sulman werd er weer eens een dame cadeau gedaan. Dit keer was het Sulman die in gewonnen stelling vergat zijn dame te dekken. E het aangeboden damegambiet liet Vis zich niet ontnemen.

Ron Melger boekte zijn eerste winst en wel tegen een dapper tegenspartelende Leo Koppelaar.

Opvallend was de remise van Koos van den Berg tegen Henri Hartog. Koos gaat steeds rustiger spelen en wordt een plaag voor menige senior.

In de 5e ronde zullen de koplopers onderling gaan uitmaken wie er de beste uitgangspositie heeft voor de laatste 2 ronden.Deel dit bericht met je vrienden!