Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Yaro van Beest slaat toe in 2e ronde OKD'
13mei 2016

Yaro van Beest slaat toe in 2e ronde OKD

SLIEDRECHT - In de tweede ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Yaro van Beest goede zaken gedaan door te winnen van routinier Kees van der Does. Van Beest viel sterk aan en Van der Does moest meteen in de verdediging en kon zich geen missers permitteren. Een kleine misstap werd door Van Beest dan ook meteen afgestraft.

Er staan na de 2e ronde vier spelers met 2 uit 2 aan kop en daarvan is Jorik Klein, als clubkampioen, de terechte leider. De overige drie zijn wel verrassend; naast Peter Dekker en Otto van Haren, heeft ook Papendrechter Robin Bos zich in de top gespeeld. Bos wist te winnen van Leo Koppelaar die geen vuist kon maken tegen de sterkere speler.

Otto van Haren had opnieuw een eenvoudige partij, al liet Henri Hartog de Dordtenaar wel heel erg lange genieten van zijn gewonnen stelling.

Oud-Sliedrechts clubkampioen Wim Pool kwam goed weg tegen Johan van der Griend, die een mooie aanval beloond zag met een positioneel  voordeel. In ernstige tijdnood kon Van der Griend de winnende zet echter niet vinden en moest genoegen nemen met remise.

Clubkampioen Jorik Klein toonde opnieuw zijn topvorm door Kees Wessels van het bord te vegen. De oud-kampioenen Jerry van Rekom en Wim Hokken speelden een Leeuwen-gevecht dat terecht in remise eindigde.

Henk Timmermans verdedigde zich uitstekend tegen Wout Boer, maar moest in grote tijdnood toch zijn koning omleggen.

Titelverdediger Robert van Rekom wist een moeilijke partij tegen coming-man uiteindelijk te winnen, terwijl William Gijsen Cees Moes weinig kansen heeft gegeven.

Ook Niels Mijnster kon op het nippertje verlies voorkomen. Met zijn 2 torens wist hij de dame van Eddy Korevaar steeds te dekken en kon zo na veel zetten alsnog remise afdwingen.

Hans Klein maakte zijn verlies van vorige week weer goed door te winnen van Hans Vink, al ging dat niet makkelijk en Klein moest al zijn routine van stal halen om het eindspel te winnen.

Iwahn Apon en Tobias Dekker speelden de langste partij van de avond en deelden uiteindelijk het punt in een moeilijke stelling.

Jan Sulman wist deze ronde wel te winnen. Michiel van den Berg was een maatje te klein voor de ongekroonde Koning van Brabant. Peter Vis wist met zijn vaste Bird-opening Mark van Hulst te verslaan.

A.s. donderdag wordt de 3e ronde gespeeld en zullen de 4 koplopers tegen elkaar in het strijdperk treden.

 Deel dit bericht met je vrienden!