Waterpoloheren DWF speelt zich definitief in veilige haven

03 april 2017

SLIEDRECHT - De heren van DWF uit Sliedrecht speelde hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen BZC uit Bergambacht.

In een goed gevuld Bronbad De Lockhorst werd een spannende wedstrijd uiteindelijk beslist met een stand van 5-4 voor DWF.

In de eerste periode duurde het tot halverwege totdat midvoor Herman Kaaks goed van de zijkant werd aangespeeld en deze zich met een handige beweging vrij maakte van zijn tegenstander en de 1-0 scoorde.

In de laatste minuut wist de midvoor van BZC (welke alle 4 de doelpunten scoorde) twee maal te scoren, zodat er op het einde van de eerste periode een stand van 1-2 op het scorebord stond.

De DWF selectie bestond deze speelronde uit 13 man, zodat er flink doorgewisseld kon worden en er veel verse krachten in het water kwamen voor de tweede periode.

Na 1 minuut was het buitenspeler Sjoerd de Paus (de DWF topscoorder) die met een leep balletje de keeper van de tegenstander verraste.

De goed keepende Joris Steeghuizen hield zijn doel knap schoon deze periode.

De derde periode nam BZC opnieuw verrassend de leiding (2-3). Dit zou ook voor het laatst zo zijn, want de heren van DWF rechte hun ruggen en kwamen door hun buitenspelers Sjoerd de Paus en Nathan Verloop door mooie schoten van afstand op een voorsprong van 4-3.

Het publiek genoot van de wedstrijd en ging flink tekeer na de voorsprong van de thuisploeg. Dit had op Nathan zo’n indruk gemaakt, dat hij na 1 minuut in de vierde periode met een prachtig schot door het midden van het doel de 5-3 score. De waterpoloërs van DWF dachten al dat de winst binnen was, maar een minuut later scoorde BZC de 5-4.

Er volgde nog drie spannende minuten, maar hierin werd er niet meer gescoord. De goed leidende scheidsrechters floten af voor het einde van de wedstrijd en de 3 welverdiende punten waren binnen.

DWF staat op dit moment op de 8ste plaats en gaan proberen volgende week nog een keer te verrassen tegen de (nog) ongeslagen ploeg PCG uit Gorinchem/Leerdam.

Heb je ook interesse gekregen om een keer mee te trainen. Wees welkom op maandag om 21.15 uur en donderdag om 21.00 uur in Bronbad De Lockhorst in Sliedrecht.