Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zwijndrechtse Voetbaldagen wederom een groot succes' Foto: Wilma van Strien / Marcel Miog
21aug 2017

Zwijndrechtse Voetbaldagen wederom een groot succes

ZWIJNDRECHT / REGIO - Bijna 50 jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 13 jaar werkten op  woensdag 16 en donderdag 17 augustus  2 dagen lang aan hun voetbalskills op het complex van Voetbalvereniging Groote Lindt. Leden van vele verenigingen uit de omgeving waren vertegenwoordigd: o.a. Pelikaan, vv Heerjansdam, VVGZ, vv Sliedrecht, Oranje-Wit, RVVH, De Alblas en Groote Lindt. Maar ook niet voetballende jeugd nam deel.

Dat de Zwijndrechtse voetbaldagen inmiddels zijn uitgegroeid tot een traditie in de regio was goed merkbaar aan het grote aantal bekende gezichten, die al meerdere jaren meedoen.

In samenwerking met de RVS Soccer Skills werd in 4 dagdelen een gevarieerd programma aangeboden. Vanzelfsprekend werd er gestart met techniektraining gevolgd door een 4:4-toernooi met individuele winnaar. De keepers werden separaat onder handen genomen. Zowel voor het techniek-als partijklassement is met inzet en enthousiasme gespeeld. Tussen de bedrijven door werden eerst de spieren opgewarmd met een gezamenlijk warming-up onder leiding van de loop-en coördinatietrainer van Feyenoord.

Op dag 2 werd de kennis getest tijdens een voetbalquiz en speelde de andere helft een potje voetbaltennis. Donderdagmiddag werden diverse partijvormen afgewerkt en de finale van de shoot-out competitie gehouden die als rode draad door deze dagen had gelopen.

Ook de inwendige mens werd weer goed verzorgd waarbij gezonde voeding hoog in het vaandel stond. Bruin brood, veel fruit en magere producten hield de deelnemers op krachten waarbij, met het warme weer, tussendoor veel water werd gedronken uit de aangeboden bidon van FRS Fietsen uit Zwijndrecht

Aan het eind van de dagen mochten de voetballers hun Quick-tenue en bidon mee naar huis nemen en konden ze voor een gereduceerd tarief een mooie Quick-bal aanschaffen. Alle deelnemers aan De Zwijndrechtse Voetbaldagen zijn uiteraard beloond met een certificaat!

Blije gezichten en grote glimlachen op de gezichten van de kinderen, relaxte ouders en een enthousiaste groep begeleiders maakten deze dagen weer tot mooie herinneringen.Deel dit bericht met je vrienden!