Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schaker Tobias Dekker op weg naar top 3' Tobias Dekker (Foto © SV Sliedrecht)
27nov 2017

Schaker Tobias Dekker op weg naar top 3

SLIEDRECHT - In de 12e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Tobias Dekker afgelopen donderdag goede zaken gedaan door te winnen van  naaste concurrent Robert van Rekom. In een aanvallende partij was het al snel duidelijk dat Dekker voor de volle winst ging en zijn inspanning werd dan ook beloond met een 4e plaats in de rangschikking, op korte afstand van de top 3.

Wim Pool kreeg tegen Arjan van der Leij opnieuw het From gambiet tegen, al kwam er deze keer een andere variant op het bord. Van de Leij verspeelde veel tijd in het middenspel kwam hierdoor aan het eind in de problemen. Pool loopt door deze overwinning iets uit op Peter van den Bergh die in een snelle partij korte metten maakte met Johan van de Griend.

Niels Mijnster won voor de 2e week op rij van een oud-kampioen. Deze ronde was Jorik Klein het slachtoffer van de dadendrang van Mijnster, die doorstoomt naar de 4e plaats. Jerry van Rekom had de nodige moeite met William Gijsen, maar wist er toch nog remise uit te halen.

Wim Hokken en Wout Boer speelden een korte partij die bijna traditioneel in remise eindigt, terwijl Meinte Smink een foutje van Henk Prins afstrafte en met het punt aan de haal ging.

Peter Vis en Henk van der Hoek gingen gelijk op, tot Vis een stuk weg blunderde en eigenlijk meteen kon opgeven. Johan Gijsen moest lang nadenken om de juiste zetten te vinden tegen Yaro van Beest en zag uiteindelijk de winst aan zijn neus voorbij gaan.

Ferhat Erdogan hield het lang vol tegen André van Dieën, maar moest in het eindspel zijn meerdere erkennen in de halve marathon specialist. Luc Leendertse dacht tegen Mark van Hulst een pion te winnen, maar verloor zelf een stuk, waarna Van Hulst de partij rustig uitschoof.

De ‘bejaardensoospartij’ Leo Koppelaar tegen Peter de Voogd werd een prooi voor Koppelaar nadat De Voogd een stuk in de aanbieding deed. Tim de Waard offerde in het eindspel tegen Cees Moes zijn dame voor torens. De torens hielden de stelling goed gesloten, zodat Moes met remise genoegen moest nemen.

Aanstaande donderdag wordt de 13e ronde gespeeld en speelt het 4e team de thuiswedstrijd tegen Overschie 3.Deel dit bericht met je vrienden!