Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Een bronzen medaille voor Laura bij NK Veldrijden'
17jan

Een bronzen medaille voor Laura bij NK Veldrijden

SLIEDRECHT / PAPENDRECHT - Afgelopen weekend won de Sliedrechtse Laura van der Zwaan brons bij het NK veldrijden voor junioren. De wedstrijd werd gehouden in het Friese Surhuisterveen. Zij fietste de wedstrijd in 47 minuten. Doordat er in de week vooraf veel regen was gevallen was het parcours heel erg modderig.

De top 3 in de categorie U19 is aan elkaar gewaagd: soms wint de een, dan weer de ander. Laura had gehoopt op goud, maar is met brons ook best tevreden. De wedstrijd werd samen met vrouwen U23 (belofte) gereden. In dat totaal klassement werd zij 11e.

Laura traint dagelijks zo’n anderhalf uur en in de weekenden zijn er vaak op zaterdag èn zondag nog wedstrijden. In de zomer rijdt Laura op de weg, maar het winterseizoen met veldrijden heeft haar voorkeur.

Buiten al dat sporten is er ook nog schoolwerk. Laura zit in 5 havo van het Willem de Zwijgercollege. De combinatie van die twee is in drukke perioden zoals toetsweken best lastig. “Dan maar even iets minder trainen!” zegt Laura, want behalve medailles wil ze haar havodiploma ook halen.

Laura woont in Sliedrecht, maar zit dus in Papendrecht op school.

De foto's zijn van Bart HazenDeel dit bericht met je vrienden!