Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste schaakteam speelt gelijk tegen Utrecht/Oud Zuylen' Foto: Jorik Klein
05feb

Eerste schaakteam speelt gelijk tegen Utrecht/Oud Zuylen

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft afgelopen zaterdag in een spannende wedstrijd gelijk gespeeld tegen Utrecht/Oud Zuylen 2. Daarmee verliest het team van teamleider Joost Stoker eerder een punt dan dat het een punt wint. Het gelijke spel leverde wel een voorlopige derde plaats in de landelijke klasse 3F op. Vooral de Sliedrechtse staartborden gaven niet thuis in de thuiswedstrijd. Theo Dekker, Wim Pool en Tobias Dekker verloren, terwijl Niels Mijnster ‘slechts’ remiseerde.

Daar tegenover staat dat de Sliedrechtse topborden grote vorm etaleerden. Kopman Bert van de Donk liet weer eens zien dat hij een prima schaker is. na een wat matige opening knokte hij zich terug in de partij om vervolgens in aanvallende stijl de tegenstander tot overgave te dwingen.

Robert van Rekom bleef ongeslagen na een uitstekende winstpartij, terwijl Peter van den Bergh zijn geroutineerde tegenstander langzaam maar zeker van het bord schoof.

Tenslotte boekte Jorik Klein een nuttige remise aan het vierde bord. Met nog 3 ronden te gaan kan het eerste team vrijuit blijven spelen; degraderen is niet meer mogelijk, terwijl een kampioenschap er ook niet meer in zit.Deel dit bericht met je vrienden!