Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schaker Cees Moes verslaat routinier Leo Koppelaar'
19feb

Schaker Cees Moes verslaat routinier Leo Koppelaar

SLIEDRECHT - In de 22e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Cees Moes afgelopen donderdag in een mooie, aanvallende partij gewonnen van routinier Leo Koppelaar. Het eindspel was nog wel lastig, maar met een mooie combinatie wist Moes het punt definitief binnen te halen.  Moes wordt zo wel de angstgegner van Koppelaar, want al eerder wist Cees ‘moes’ te maken van Koppelaar.

Peter van den Bergh lijkt nu echt op weg te zijn naar prolongatie van zijn kampioenschap. Zelf wist hij in een lange partij te winnen van concurrent Tobias Dekker, terwijl de nummers 2 en 3 niet in actie kwamen. Van den Bergh heeft nu een riante voorsprong van 160 punten op Niels Mijnster.
Kees Wessels en Wim Pool maakten er letterlijk en figuurlijk ‘een potje van’ en besloten uiteindelijk tot remise. Ook Wim Hokken en Hans Klein vonden beiden geen voortgang op het bord en ook hier werd het punt gedeeld.

Johan van de Griend deed goede zaken door Joost Stoker te verslaan en komt zo de top-10 binnen. Teunis den Rooijen leek voor een verrassing te gaan zorgen tegen Arjan van der Leij, maar koos de verkeerde voortzetting en verloor alsnog.

Jan Sulman had zijn handen vol aan jeugdspeler Tim de Waard, maar kon met een pluspion de partij winnend afsluiten. Arco van Houwelingen kreeg schaakles van Jurgen de Haan en Peter de Voogd kon voor de tweede week op rij een punt noteren door de te snel spelende Jochanan Alberts te verslaan.
Johan Gijsen had tegen Mark van Hulst net een tempo meer en kon zo naar de winst combineren. Luc Leendertse scoorde een mooi punt door tegenstander Ferhat Erdogan vakkundig mat te zetten.
A.s. donderdag wordt de 23e ronde gespeeld met twee nieuwe spelers.Deel dit bericht met je vrienden!