Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '4e ronde OKD: Toppers laten geen steken vallen' William Gijsen
28mei

4e ronde OKD: Toppers laten geen steken vallen

SLIEDRECHT - In de 4e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek van afgelopen donderdag hebben de topspelers geen fouten gemaakt en blijft de top 6 nog steeds ongeslagen. Peter van den Bergh blijft eerste met 4 uit 4, maar wordt op  een halfje gevolgd door Tobias Dekker. Vier spelers met elk 3 punten blijven ook in de achtervolging.

Een aantal partijen waren al snel klaar. Zo wist William Gijsen al na een paar zetten een winnend voordeel te behalen tegen Peter Vis, terwijl Wim Hokken tegen Bert Dobber het punt na 12 zetten kon bijschrijven.

Aan kop had Peter van den Bergh in Bram Capelle een tegenstander die hem wel ligt en zo kon hij snel het volle punt bijschrijven. Directe concurrent Tobias Dekker kende meer moeite met een goed spelende Jan Sulman, maar wist wel te winnen.

Floris Verweij en Kees Wessels speelden in een soort Halmastelling remise. Meinte Smink en Johan van de Griend kwamen na een spannende partij uiteindelijk remise overeen.

Michael Bijkerk hield het lang vol tegen Wout Boer, maar was niet opgewassen tegen de routine van de oud-kampioen. Luana Mensing leek voor een stunt te gaan zorgen tegen Wim Pool, maar uiteindelijk wist Pool zich toch naar de winst te knokken.

Hans Uittenbogaard wist Eddy Korevaar na een lange partij knap op remise te houden. Een half punt was ook de beloning voor Henk Prins na een sterke partij tegen Hans Klein.

Ron Melger had, net als vorige ronde,een taaie tegenstander, maar wist nu wel te winnen.

Titelverdediger Joost Stoker kon het deze ronde niet bolwerken tegen een in het eindspel ontketende Jerry van Rekom. Zo krijgt het OKD 2018 in ieder geval een nieuwe winnaar.

Yaro van Beest blijft het uitstekend doen door Ferhat Erdogan te verslaan.

Gerrit de Jong speelde opnieuw sterk en won nu wel. Johan Gijsen werd zijn slachtoffer.
Onderin de ranglijst wisten Leo Koppelaar en Cees Moes hun eerste halfje te scoren na onderling remise overeen te komen.

A.s. donderdag wordt de 5e ronde gespeeld, met vooral aan de top, een paar interessante partijen.Deel dit bericht met je vrienden!