Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jerry van Rekom voor 7e keer snelschaakkoning'
25jun 2018

Jerry van Rekom voor 7e keer snelschaakkoning

SLIEDRECHT - Het was afgelopen donderdag tot de laatste zet van de snelschaakcompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht ontzettend spannend. Na 3 speelavonden en na 24 snelschaakpartijen van 5 minuten per persoon is uiteindelijk Jerry van Rekom de nieuwe snelschaakkoning van Sliedrecht.

Hij bleef uiteindelijk de nummer twee, Peter van den Bergh, een half puntje voor, die op zijn beurt een half puntje voorsprong had op de nummer drie, William Gijsen.In 1979 vond de eerste snelschaakcompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht plaats. Tot vorig seizoen hadden Wim Hokken en Jerry van Rekom 6 keer de titel van snelschaakoning bereikt. Met zijn zevende titel staat Van Rekom nu op deze ladder weer bovenaan. Dit keer was het echter extreem spannend.

Met zijn 1.h4-wapen scoorde Van Rekom er lustig op los en bracht menig tegenstander snel in de problemen. Uiteindelijk bleek zijn tactiek hem de zevende snelschaaktitel op te leveren.

Tobias Dekker won de laatste ronde met een score van maar liefst 7 uit 8 (ongeslagen), terwijl Jerry van Rekom en Wim Pool met 6,5 uit 8 het ook uitstekend deden.

In de eindstand staat de top 10 heel dicht bij elkaar en dat was een garantie voor een spannende competitie. Vooral de jeugd scoorde hoog, want naast William Gijsen wisten ook Floris Verweij en Jorik Klein in de top 5 te eindigen, echter wel achter de winnende routinier.Deel dit bericht met je vrienden!