Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Yaro van Beest verslaat oud-kampioen' Yaro van Beest
17sep 2018

Yaro van Beest verslaat oud-kampioen

SLIEDRECHT - In de tweede ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Yaro van Beest van zich doen spreken door oud-kampioen Kees Wessels in een aanvallende partij te verslaan.

Van Beest ging voortvarend van start en wist door te dringen in de stelling van Wessels, die in de verdediging nog een stuk wegblunderde en meteen kon opgeven. Opnieuw een mooie opsteker voor Yaro, die steeds beter gaat spelen.

Clubkampioen Peter van den Bergh ging in een marathonpartij verrassend onderuit tegen concurrent Niels Mijnster, die het pionneneindspel in tijdnood vakkundig uitspeelde.

Ook Tim Schakel had veel moeite met tegenstander Willem Kuiper, maar hield in het eindspel het hoofd koel en wist alsnog zijn eerste punt in Sliedrecht te scoren. Jerry van Rekom had in Henk Prins een taaie tegenstander en had bijna de hele avond 

Johand van der Griend speelde een sterke partij tegen Meinte Smink en kon na een blunder van Smink het punt bijschrijven. Luana Mensing had lang zicht op puntendeling tegen Jurgen de Haan, maar greep mis in het pionneneindspel.

Robert van Rekom had de nodige moeite met een offerende Peter Vis, maar wist uiteindelijk wel te winnen. Martijn Stoker en Jan Sulman speelden een interessante partij, die uiteindelijk in een puntendeling eindigde.

Jeugdkampioen Arie van der Starre speelde zijn eerste partij bij de senioren en wist tegen Johan Gijsen meteen tot scoren te komen, terwijl Ferhat Erdogan de counter van Mark van Hulst niet kon stoppen en het punt naar de wedstrijdleider zag gaan.

Aanstaande donderdag wordt de 3e ronde gespeeld.Deel dit bericht met je vrienden!