Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rustige avond bij schakers' Tim Schakel
08okt

Rustige avond bij schakers

SLIEDRECHT - De 5e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is afgelopen donderdag rustig verlopen. Door externe verplichtingen was een groot aantal spelers niet aanwezig of met het team elders achter het bord en stonden slechts 10 partijen op de rol.

Er werd echter niet minder hard om de punten gespeeld en op verschillende borden ging het hard tegen hard. Mooiste partij was die van Tim Schakel tegen Willem Barendswaard.

Willem Barendswaard maakte na 12 jaar opnieuw zijn comeback in Sliedrecht en kon meteen aan de bak tegen Tim Schakel. Het was een interessante partij met kansen voor beiden. Barendswaard ruilde zijn dame voor 2 lopers en een toren en kwam even beter te staan. Door wat minder nauwkeurige zetten van Barendswaard wist Schakel in het eindspel terug te komen en kon alsnog met het punt naar huis.

William Gijsen blijft koploper al kwam hij tegen Wim Hokken niet verder dan remise. William had een pion meer, maar kon hiermee de winst niet vinden. In het eindspel met gelijke lopers en een paar pionnen elk, hielden beide spelers elkaar in evenwicht en werd pas tegen 12 uur het punt gedeeld.
Hans Klein combineerde Johan van der Griend van het bord, terwijl Peter van den Bergh de nodige moeite had met Wout Boer, maar in het eindspel toch nog de betere zetten wist te vinden.
Peter Vis had opnieuw een sterke partij en wist Jerry van Rekom netjes op remise te houden. Ferhat Erdogan kwam sterk terug na wat mindere zetten tegen Johan Gijsen en wist alsnog de partij te winnen.

Marcel Klein moet vaker gaan verhuizen, want die druk doet hem goed. Dit keer versloeg hij wedstrijdleider Mark van Hulst.Deel dit bericht met je vrienden!