Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dana Verheij start sterk bij SV Sliedrecht'
05nov

Dana Verheij start sterk bij SV Sliedrecht

SLIEDRECHT - Jeugdtalent Dana Verheij heeft een goed debuut gemaakt bij Schaakvereniging Sliedrecht. In de 9e ronde van de interne competitie wist zij  meteen te winnen van routinier Henri Hartog. In een aanvallende partij kwam ze al snel materiaal voor te staan en dreef Hartog steeds verder in het nauw. Toen ook de klok ging tegenwerken moest Hartog zijn koning omleggen.

Dana volgt trainingen bij Anne Haast, viervoudig dameskampioen van Nederland (2014, 2015, 2016 en 2017) en regiotopper Harold van Dijk en dat is te merken aan haar speelstijl.  Op dit moment staat ze in de top 5 van sterkste meisjes van Nederland en, indien haar progressie zo doorzet, heeft ze een grote schaaktoekomst in het verschiet.

Koploper William Gijsen liep voor de tweede achtereenvolgende ronde tegen een onverwachte nul aan. Tegenstander Arjan van der Leij heeft ook titelaspiraties en wond er geen doekjes om. In een partij met weinig zetten, maar veel verbruikte tijd, wist Van der Leij winst binnen te halen en heeft nog maar een kleine achterstand op de nummer 2.

Wim Hokken profiteerde dubbel, niet alleen zag hij de koploper verliezen, maar zelf won Hokken van de huidige clubkampioen, Peter van den Bergh. Hokken speelde als vanouds en heeft nog maar vijf keizerpunten achterstand. Zit het 21e kampioenschap er dan toch nog in?

Johan van der Griend en Peter Vis speelden een gelijkopgaande partij, maar een kleine dip in de concentratie van Vis leverde hem meteen stukverlies en daarmee een nul op.
Yaro van Beest had in Joost Stoker een fanatieke tegenstander en dat leverde Stoker dan ook uiteindelijk de winst op.

Peter de Voogd hield het lang vol tegen Willem Barendswaard, maar moest in het eindspel zijn meerdere erkennen in de oud eerste team speler, terwijl Luana Mensing met de nodige moeite het punt pakte tegen een goed spelende Johan Gijsen.

Cees Moes en Mike Boom speelde een spannende partij, waarin Moes als eerste het punt leek te pakken, maar Boom knokte zich terug naar de winst.
De kortste partij van de avond speelden Floris Verweij en Bert Dobber. Na slechts 15 zetten moest Dobber zijn koning al omleggen, alhoewel dat ook zomaar andersom had kunnen zijn.Deel dit bericht met je vrienden!