Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sterke opmars Wim Pool'
19nov

Sterke opmars Wim Pool

SLIEDRECHT - In de 11e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht kon koploper Wim Hokken uitlopen op zijn de achtervolgers na gedegen winst op Arjan van der Leij. In een aanvallende partij wist Hokken een positioneel voordeel te behalen en bouwde dat uit naar winst.
Wim Pool heeft inmiddels de achtervolging ingezet en steeg na zijn overwinning op de nummer twee William Gijsen van plaats 6 naar plaats 3 op slechts enkele keizerpunten achter Gijsen, die door dit verlies op achterstand is geraakt.

Peter van den Bergh wint weer wat terrein na een moeilijke partij tegen Floris Verweij. Van den Bergh profiteerde in het eindspel van de tijdnood van Verweij en wist zijn stukken net iets beter te plaatsen.
Robert van Rekom speelde na lange tijd weer een partij en wist deze meteen te winnen. Slachtoffer Johan van de Griend had geen antwoord op de aanval van Van Rekom. Willem Barendswaard won van Bert Dobber door zijn grote eindspelkennis aan te wenden.

Martin Prins profiteerde van een misstap van Martijn Stoker en won een vol stuk waarna hij de partij winnend afsloot, terwijl Mike Boom tegen Henri Hartog een eindspel van toren tegen 3 pionnen netjes remise wist te houden.

Dana Verheij liep tegen haar eerste nederlaag op. Peter Vis was net iets nauwkeuriger en kon al snel een positioneel voordeel halen. Leo Koppelaar en Mark van Hulst speelden een gelijkopgaande partij, maar in het eindspel won  Koppelaar die over een actievere koning beschikte.

Martin de Beer speelde na jaren weer een schaakpartij en wist deze meteen te winnen. In zijn partij tegen Koos van den Berg werd door beide partijen veel tijd gebruikt, waarna De Beer in de tijdnoodfase de partij naar zich toe wist te trekken.Deel dit bericht met je vrienden!