Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste schaakteam soepel naar winst'
11feb

Eerste schaakteam soepel naar winst

SLIEDRECHT - Na de zure nederlaag van afgelopen december heeft het topteam van Sliedrecht zich afgelopen zaterdag herpakt. Met een rechtlijnige 5,5-2,5 werd Overschie 1 huiswaarts gestuurd. Met dit resultaat heeft Sliedrecht zich weer genesteld op een gedeelde eerste plaats in de KNSB-competitie; concurrent Sas van Gent 2 kwam deze competitieronde niet verder dan een gelijkspel.

Jorik Klein en William Gijsen wisten als eerste een positieve score op de borden te brengen. Klein jr. zag een saaie aanname van het Damegambiet verzanden in een puntendeling. Op bord 3 pakte Gijsen jr. een fraaie winst. William wist met een sterke inval de witte koning van zijn tegenstander te dwingen tot overgave.

Robert van Rekom was op bord 2 niet van plan er een geestdodende partij van te maken. In een extreem scherpe variant van het Siciliaans werd een toren geofferd voor een positioneel voordeel. Na wild getouwtrek werd zijn tegenstander verzocht om remise aan te nemen. Dit aanbod werd niet afgeslagen. Floris Verweij staat ondertussen op 5 uit 5: op bord 7 liet hij zijn tegenstander opnieuw kansloos.

Arjan van der Leij kreeg een Trompovsky voorgeschoteld. De aanpak was agressief en productief: de stukwinst bleek uiteindelijk genoeg voor de winst. Teunis den Rooijen wist op bord 8 de Portugese aanval van zijn tegenstander te neutraliseren. De tussenstand van 4,5-1,5 vertaalde perspectief op de eindoverwinning naar 2 matchpunten.

Ook door Wim Pool werd een vol punt binnengehaald: de Leningrader vesting werd bij het krieken van het eindspel gekraakt en onherstelbaar geruïneerd. Kopman Niels Mijnster kende een moeilijke middag tegen de sterkste speler van de Rotterdammers. Na urenlang vooruit-achteruit bleek een nul het hoogst haalbare.

In maart volgt het altijd pittoreske Heijplaat.

Schaker Hans Vink scoort 5 uit 5
Hans Vink heeft in de 21e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht afgelopen donderdag zijn 5e partij op rij gewonnen. Vink kwam na enkele jaren niet te hebben geschaakt in januari weer terug en liet zien dat hij het spel nog niet verleerd is. Door deze overwinning begint Vink langzaam in de stand te klimmen.

Met 18 partijen was “de Havik” goed gevuld en er waren een paar interessante partijen te zien. Zo wist Peter van den Bergh tegenstander Arjan van der Leij al snel van zijn stuk te brengen en zette hem dan ook pardoes mat.

Koploper Niels Mijnster had de nodige moeite met Jerry van Rekom en kon er na een lange strijd niet meer uithalen dan remise. Mijnster houdt nog wel een veilige marge op nummer twee, Wim Hokken die Hans Klein in een sterke partij versloeg

William Gijsen rokeerde te vroeg in zijn partij tegen Kees Wessels en zag zijn stelling instorten, waarna het punt al snel naar Wessels ging. Yaro van Beest was niet opgewassen tegen de aanval van Wim Pool terwijl Joost Stoker door Jorik Klein langzaam van het bord werd geschoven.

Ook zonder bril bleef Johan van der Griend scherp zien en pakte in een korte, maar hevige partij het punt tegen Bert Dobber. Peter Vis strafte een fout van Marcel Klein direct af en scoorde een snel punt.
Dana Verheij won snel van Sami Al-yasin en Cees Moes zag het punt na een partij met veel zetten naar wedstrijdleider Mark van Hulst gaan.

Arco van Houwelingen was extra gemotiveerd na alle positieve reactie op zijn krantenkop en won sterk van Koos van den Berg. Ook Leo Koppelaar speelde een goede partij en won van Tim de Waard.
Martijn Stoker had een taaie tegenstander in Henri Hartog, maar Stoker hield het hoofd koel en kon het punt na een sterk eindspel bijschrijven. De strijd tussen Martin Prins en Martin de Beer werd uiteindelijk een prooi voor Prins.

A.s. donderdag wordt de 22e ronde van de competitie gespeeld en a.s. zaterdag is het 39e jeugdkampioenschap van de Alblasserwaard.Deel dit bericht met je vrienden!