Open huis en open repetitie bij Soli Deo Gloria in Sliedrecht

06 mei 2011

SLIEDRECHT -De week van 15 tot en met 21 mei 2011 is in Nederland uitgeroepen tot de Week van de Amateurkunst. In diverse  plaatsen wordt er door allerlei amateur kunstenaars in deze week acte de presence gegeven. In de Alblasserwaard  gebeurt dit in Sliedrecht door de  Christelijke Oratorium Verening (C.O.V.) Soli Deo Gloria.

 

Soli Deo Gloria is een gemengd koor opgericht in 1919.  Het koor zingt voornamelijk de grote oratoriumwerken. Sinds 1988 wordt iedere twee jaar de Matthaus Passion van J.S. Bach uitgevoerd. Dit jaar op 29 oktober a.s. wordt het oratorium Elias van Felix Mendelssohn-Bartholdy ten gehore gebracht.

 

 

Op woensdag 18 mei houdt het koor in het kader van de Week voor de Amateurkunst een open repetitie. Belangstellenden kunnen dan ervaren hoe een oratorium wordt ingestudeerd.

 

 

Het koor staat onder de professionele leiding van Pim Overduin, en wordt op de meeste repetities begeleid door André de Jager. Om de kwaliteit van de zangstemmen op peil te houden en te verbeteren wordt gewerkt met beroeps zang coaches. Ook dit zal plaats vinden  tijdens de open repetitie.

 

 

De repetitie wordt gehouden in het kerkgebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Onze Roeping Getrouw, Kerkbuurt 157 te Sliedrecht. De avond begint om 20.00uur. Belangstellenden zijn vrij om in en uit te lopen.

 

 

Het koor hoopt op deze manier mensen enthousiast te maken voor deze vorm van koorzang. Zoals zo veel koren kan Soli Deo Gloria nog heel veel mannen gebruiken. Vrouwen zijn natuurlijk ook erg welkom. Ook is er de mogelijkheid om projectlid te worden. Wat dit inhoud wordt op de open repetitieavond uitgelegd. Meer informatie over het koor staat op de website www.cov-solideogloria.nl

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.