Spannend concours bij Crescendo

17 april 2013 door Ad van Herk

SLIEDRECHT -Op zaterdag 28 mei werd er bij Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht weer het jaarlijkse concours georganiseerd. Zowel solisten als ensembles streden om een eerste plaats en mooie prijzen.

Het concours bij Crescendo is elk jaar weer een spannende dag waarbij muzikanten door een professionele jury beoordeeld worden en meedingen naar verschillende prijzen. De jury bestond dit jaar uit Bert van Cruchten en Miloš Gouka.

’s Ochtends spande de strijd tussen de solisten. De deelnemers waren ingedeeld in categorieën gerelateerd aan het aantal behaalde diploma’s. Per categorie was een beker te winnen. In de introductiecategorie was de eerste prijs voor Lianne van Dijk op dwarsfluit. In de categorie voor muzikanten met een A-diploma won Christianne Blijleven op piano. De beker in de B-categorie was voor tromboniste Jolissa Vet. De C/D-categorie werd gewonnen door Henrike van Tuijl op piano. Zij sleepte tevens de dagprijs voor de meeste punten bij de solisten in de wacht. Er werd deze dag ook een originaliteitsprijs uitgereikt door de jury voor de meest opvallende solist. Deze werd gewonnen door de jonge saxofonist Roan ter Linden, die volgens de jury al heel zelfverzekerd stond te spelen ondanks dat hij nog maar zo heel erg kort les heeft.

's Middags was het de beurt aan de ensembles. Bij dit onderdeel werd geen onderscheid gemaakt naar niveau; het was de taak van de jury om een goede afweging te maken tussen kwaliteit en aantal jaren les. De eerste prijs werd gewonnen door een houttrio bestaande uit Rob Scheenloop, Jantine Baars en Tanja Jansen. Zij wonnen tevens de dagprijs voor ensembles. De tweede prijs was voor Birgitte Kok, Ineke Weijnman, Nienke Hofman, Tanja Jansen en Corine Besseling die een blaaskwintet vormden. Een koperdubbelkwintet won de derde prijs. De originaliteitsprijs werd gewonnen door een saxofoonkwartet dat bestond uit Iris Baars, Friso Voorberg, Martijn Ruisbroek en Anouk van der Padt. Dit saxkwartet viel erg op doordat enkele leerlingen tijdelijk op een grotere saxofoon speelden (tenorsax en baritonsax) om de bezetting van het saxkwartet te optimaliseren. Volgens de jury voerden ze dit erg goed uit.

Op de foto ziet u de trotse winnaars met hun prijzen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.