kleurrijke expositie in Sliedrechts museum

21 mei 2013 door Ad van Herk

SLIEDRECHT - Zomers en aangenaam warm voelt de kleurrijke expositie aan van Anne van den Heuvel in het Sliedrechts Museum. De charmante kunstenaar uit Den Bosch exposeert voor het eerst in Sliedrecht en daar is ze erg trots op. Meteen al bij binnenkomst in het gezellige museum op de Kerkbuurt krijg je het gevoel in een warme aangename wereld terecht te komen. Of je in een verhaal stapt vanuit een Duizend en één Nacht sfeer. Wie niet weet hoe zo'n Oosterse boudoir gevoel is, moet maar eens gauw in het Sliedrechts Museum gaan kijken en het zelf beleven. 

De bezoeker dwarrelt als het ware in een ontdekkingstocht door de wondere wereld van geluiddempende wandkleden, viltkunstwerken, textielkunst, weefsels van letters, cijfers  en taal. Anne van den Heuvel was als klein meisje al gefascineerd door textiel in zijn oneindige verscheidenheid. Ze is nu een volwassen jonge vrouw en gaat helemaal op in de ambachtelijke werkvormen die in haar expositie beleefd en gevoeld kunnen worden.  Tussen de buien door krijgt de bezoeker in het museum van al dit moois weer een warm gevoel. Het Sliedrechts Museum is een knus streekmuseum waar naast deze wisselexpositie heel veel te zien is over het Sliedrecht van vroeger. 

Voor één euro entree hoef je het niet te laten en kinderen betalen slechts de helft. Over toegankelijkheid gesproken; waar vind je dat vandaag de dag nog?  Een museum bezoeken is altijd interessant. Als je er geweest bent denk je; dat had ik eerder moeten doen.  Het Sliedrechts Museum, Kerkbuurt 99-101, is elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag geopend van 14:00 tot 17:00 uur.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.