Boskalis Westminster neemt model in ontvangst van de sleephopperzuiger

17 juni 2013 door Ad van Herk

SLIEDRECHT -Vrijdag 7 oktober 2011 was een regenachtige namiddag, iets wat de ware baggeraar niet deert.

 

Hans Wijn, beheerder/conservator, en Remco van de Ven, public relations, van het Nationaal Baggermuseum trotseerden de herfstachtige regenbuien en togen met het model van de sleephopperzuiger “Willem van Oranje” naar het kantoor van Boskalis Westminster in Papendrecht.

 

 

Niet zomaar een model, maar iets bijzonders: het model is gemaakt van een bouwplaat van 120 grams papier door Hans Wijn, die zijn bouwnummer 159 afleverde bij de eigenaar van de echte sleephopperzuiger, thans werkzaam is in Dubaï. Beide Baggermuseum medewerkers werden in het kantoor van Boskalis Westminster hartelijk ontvangen door Hanneke Schouten, communicatie, en Theo Scheurwater, interne zaken en beheer modellen. Na een korte plechtigheid werd het model van de “Willem van Oranje” overhandigd. Het model van het baggerwerktuig krijgt een plaats in de hal van het kantoor van één der werelds grootste baggerbedrijven.

 

 

In het Nationaal Baggermuseum, waar het verleden en de toekomst van waterbouwkundige werken te beleven is, is de bouwplaat van de “Willem van Oranje” te verkrijgen.

 

 

Dit museum, waar er maar één van op de wereld bestaat, is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur.

 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.