Bestuurlijke waarschuwing horecagelegenheid

10 december 2012 door Ad van Herk
Bestuurlijke waarschuwing horecagelegenheid

SLIEDRECHT - In de nacht van zaterdag 1 december op zondag 2 december 2012 was het onrustig in een deel van het Sliedrechtse uitgaansgebied. Uit gegevens van de politie blijkt dat er daar sinds afgelopen zomer meerdere incidenten hebben plaatsgevonden. Dit heeft eerder geleid tot een gesprek van de gemeente met een uitbater van een horecagelegenheid. 

 

Burgemeester van Hemmen: “Ik wil een duidelijk signaal afgeven dat een dergelijk incident niet wordt getolereerd in de gemeente.” De gemeente wil dat horecabezoekers veilig en gezellig kunnen uitgaan. Hierin is geen plaats voor overlast, vandalisme of uitgaansgerelateerd geweld. De gemeente zet nu stappen naar de horecagelegenheid in de vorm van een bestuurlijke waarschuwing. Een bestuurlijke waarschuwing houdt in, dat wanneer zich nogmaals geweld door bezoekers voordoet of op andere wijze een verstoring van de openbare orde plaatsvindt, er een tijdelijke sluiting wordt opgelegd. 

 

Aanleiding voor de onrust was een persoon die zich vervelend ophield in een horecagelegenheid. De in het uitgaansgebied aanwezige suswachten werden gevraagd deze persoon te verwijderen. Zij werden daarbij gehinderd door aanwezige bezoekers. De situatie kon daarop zowel in de horecagelegenheid als buiten op straat niet in de hand worden gehouden. De toegesnelde politie heeft meerdere keren moeten ingrijpen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.