Feestelijke handeling bij de Bonkelaar

13 maart 2013
Feestelijke handeling bij de Bonkelaar

SLIEDRECHT - De afgelopen maanden is er heel wat gesloopt en gegraven aan het Bonkelaarplein in Sliedrecht. De aannemer van nieuwbouwproject 'de Bonkelaar' hoopt deze werkzaamheden zeer binnenkort af te ronden. Om dat belangrijke punt te vieren kwamen kopers, optanten, omwonenden en overige betrokkenen afgelopen donderdag 7 maart bij elkaar voor een feestelijke bijeenkomst.

Met een kleurrijke ballonnenboog en chique afzetpaaltjes werden de genodigden feestelijk ontvangen op de bouwplaats. Hier vertelde projectleider Jeroen van der Zwaan over de werkzaamheden die de afgelopen tijd zijn verricht. Wethouder Tanis van de gemeente Sliedrecht sloopte vervolgens met een betonknijper (vergruizer) de laatste stukken van de kelder weg. Deze symbolische handeling werd enthousiast beantwoord met luid applaus én een mooi confettisalvo.

Vervolgens stonden een hapje en drankje klaar in de Rabobank aan het Bonkelaarplein, waar informatie met elkaar werd uitgewisseld over de Bonkelaar. Toekomstige bewoners konden elkaar ontmoeten als nieuwe buren, terwijl een diapresentatie foto's toonde van de werkzaamheden tot nu toe. Hierop was bijvoorbeeld 'het gevecht' met grond en grondwater te zien, waarmee de aannemer te maken kreeg tijdens het verwijderen van al het beton en staal uit de grond.

Er werd ook teruggeblikt op de vroegere functie van de Bonkelaar, de plannen die daarop volgden en de nieuwbouwovereenkomst zoals die er nu ligt. Het project heeft diverse uitdagingen gekend en er werd dan ook geproost op het geduld van de kopers; voor een appartement met toekomstperspectief en veel keuzeopties voor de afwerking. De aanwezige showroomstands van keuken, sanitair en tegels, trokken deze middag volop de belangstelling.

De Bonkelaar
De Bonkelaar is een nieuwbouwproject van 60 appartementen, op een markante locatie in Sliedrecht. Het Bonkelaarplein ondergaat een complete verandering, waarbij ook de bibliotheek een mooi nieuw onderkomen krijgt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.