College van B&W brengt werkbezoek aan ASVZ

16 april 2013 door Bram
College van B&W brengt werkbezoek aan ASVZ

SLIEDRECHT -  Gistermiddag bracht het College van Burgemeester en Wethouders van Sliedrecht in het kader van de werkgelegenheid in de regio een werkbezoek aan ASVZ. ASVZ is een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking.

Na een korte ontvangst vertelt Wim Kos, voorzitter raad van bestuur, meer over de organisatie en de veranderingen in de gehandicaptenzorg die ook ASVZ te wachten staan. Dit gaat onder andere over taken die nu nog onder de AWBZ vallen, maar straks worden ondergebracht bij de Wmo. Een uitbreiding van de Wmo-taak van de gemeente, waaraan o.a. ook de gehandicaptenzorg is toegevoegd. Daarna krijgt het College een korte rondleiding over het terrein van de locatie Merwebolder door Walter van Hees, sectormanager intensieve zorg.

Het werkbezoek wordt afgesloten met een gesprek met Gert Vermeulen, hoofd P&O. ASVZ is een grote werkgever in de regio Waardenland. Bijna 2000 van de 5000 medewerkers van ASVZ komen uit deze regio. Door het werkbezoek hebben burgemeester en wethouders een beeld gekregen van ASVZ en haar medewerkers en zijn de mogelijkheden verkend wat gemeente en ASVZ in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen. Een goede basis is gelegd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.