Burgemeesters lanceren nieuw telefoonnummer: 14 0184

27 maart 2013
Burgemeesters lanceren nieuw telefoonnummer: 14 0184

SLIEDRECHT - Op woensdag 27 maart hebben de burgemeesters Bert Blase (Hardinxveld-Giessendam), Dirk van der Borg (Molenwaard) en Bram van Hemmen (Sliedrecht) het nieuwe telefoonnummer 14 0184 officieel in gebruik genomen. Met het zetten van hun handtekening op een oorkonde, omarmen zij  het 14 0184 - nummer als herkenbare telefonische ingang van de gemeente voor bewoners en bedrijven. Hiermee dragen zij bij aan een beter bereikbare overheid.

Het nieuwe korte nummer is dé ingang voor alle vragen aan de gemeente. Inmiddels bellen al 10 miljoen Nederlanders hun gemeente via een 14+ netnummer. En daar komen 72.000 inwoners bij. Vanaf 27 maart bellen inwoners van Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard en Sliedrecht hun gemeente voor alle vragen via 14 0184!

 

Waarom 14 0184?

Dit korte en logische nummer is makkelijk te onthouden. Het is de bedoeling dat alle gemeenten in Nederland straks eenzelfde telefoonnummer hebben: 14 gevolgd door het netnummer. Op die manier is voor iedereen duidelijk hoe de gemeente te bereiken is. In Rotterdam is dat bijvoorbeeld via 14 010, in Dordrecht via 14 078 en vanaf 27 maart dus ook voor Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard en Sliedrecht via 14 0184!

 

Spraakherkenning

Een 14+netnummer is niet exclusief voor één gemeente. Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard en Sliedrecht hebben hetzelfde netnummer 0184. De drie gemeenten starten daarom tegelijkertijd met de invoering van het nieuwe telefoonnummer 14 0184. Dit betekent dat iemand die belt met 14 0184 een keuze moet maken voor de gemeente, die hij wil bereiken. Dit gaat via spraakherkenning: een computerstem vraagt de naam in te spreken van de gemeente die iemand wil bereiken.   

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.