Drechtstreek weggetikt door mannen van John de Wolf

23 april 2013

SLIEDRECHT - Drechtstreek was duidelijk niet opgewassen tegen de geoliede machine die Sliedrecht zaterdag was. Tegen de uiterst zwak opererende  Drechtstreek defensie konden de mannen van John de Wolf er voor zichzelf een leuke middag van maken.

In de achterhoede ontbraken vaste waarden als Patrick Kunst (geblesseerd) en Jorn van Drimmelen (geschorst) en Leon van Dalen en dat was heel goed merkbaar. De snelle aanvallers van Sliedrecht mochten zich keer op keer op soepele wijze vrijwel ongehinderd door de achterste linie van Drechtstreek heen manoeuvreren. Vooral Nilton Tavares Ramos (3 doelpunten), Luciano van Harlingen en Sven Akkerman (elk 2 doelpunten) profiteerden van de vele ruimte die ze kregen.

Van Drechtstreek zijde wist men daar maar weinig tegen over te stellen. De voorste linie, waarin Christiaan Koremans ontbrak door een blessure,  kon nauwelijks gevaarlijk worden. Er waren wel enkele kansen maar de Sliedrechtse defensie trad efficiënt op. Martijn de Jong maakte in de 29ste minuut uit een scrimmage het enige tegendoelpunt voor de rust en bepaalde de tussenstand daarmee op 2-1. In het laatste kwartier van de eerste helft scoorde Sliedrecht nog twee maal en bracht de ruststand op 4-1.

In de tweede helft was het Jeffrey Beek die uit een vrije trap nog de 5-2 wist in te schieten maar daarna scoorde Sliedrecht op eenvoudige wijze nog drie keer en bepaalde de eindstand op 8-2.

Het is voor Drechtstreek te hopen dat trainer John den Dunnen zijn ploeg zo weet te motiveren dat er in de resterende drie wedstrijden nog enkele punten worden verzameld anders dreigt alsnog de nacompetitie. Dat het voor veel ploegen in de 1e klasse C nog spannende weken worden is wel duidelijk. Zowel boven als onder aan de ranglijst blijft het zeer spannend en is er met nog drie speelronden te gaan nog van alles mogelijk.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen Heerjansdam. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.