Joran van Eijl wederom winnaar Schoolschaakkampioenschap

13 juni 2013
Joran van Eijl wederom winnaar Schoolschaakkampioenschap

SLIEDRECHT - Het elfde, individuele schoolschaakkampioenschap van Sliedrecht is een groot succes geworden. Het jaarlijkse schoolschaak-toernooi van Schaakvereniging Sliedrecht kende in Joran van Eijl dezelfde winnaar als vorig jaar, zodat de 12-jarige oud-jeugdkampioen van Sliedrecht zich voor een jaar schoolschaakkampioen van de Alblasserwaard noemen.

In een toernooi waar van diverse scholen uit Sliedrecht en Graafstroom kinderen meeschaakten, werd Joran van Eijl ongeslagen kampioen en kon hij de kampioensbeker meenemen.  Dankzij de sponsor Dunamis waren er veel bekers en medailles en kon iedereen ook met één van beiden naar huis. De wedstrijdleiders Leo Koppelaar, Wim Hokken, Peter Vis en Marcel Klein konden na een middag schaken alle deelnemers in het zonnetje zetten.

Mooi om te zien dat bijna alle deelnemers geen lid waren van de schaakvereniging en dat daarom vooral niet-leden met de bekers naar huis gingen.  Zo werd Joris van der Dool keurig tweede - hij verloor alleen van de winnaar - en legde Mitchell van Vonderen beslag op de derde plaats. Een vierde plaats was weggelegd voor de uit groep 3 afkomstige Esto Saifapour. Dat betekent dat hij veel talent heeft.
Maar het deelnemersveld was goed aan elkaar gewaagd. Leuke en spannende partijen werden geschaakt en aan het eind van de middag was niemand zonder punten.

Heb je ook belangstelling voor de schaaksport dan is er bij Schaakvereniging Sliedrecht een jeugdcompetitie, waarin de jeugdspelers van de vereniging elkaar van het bord proberen te vegen. Naast deze competities wordt er elke week vanaf 19.00 uur schaaklessen gegeven door de schaakinstructeurs Jerry van Rekom en Peter Vis. Aan deze lessen kunnen zowel beginners, huisschakers als jeugdspelers meedoen. Er  bestaat zelfs de mogelijkheid om schaakdiploma's te behalen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Jerry van Rekom, tel. 0184-411212 of e-mail: jeugd@schakendsliedrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.