Dramatische start eerste schaakteam

23 september 2013
Dramatische start eerste schaakteam

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht is het nieuwe seizoen dramatisch gestart. Tegen het versterkte Het Witte Paard 3 uit Sas van Gent werd een historisch grote nederlaag geleden; 2-6.

Sliedrecht 1 was op volle oorlogssterkte tegen het vooral uit Belgen bestaande tegenstander. Aanvankelijk leek zich een gelijkopgaande strijd  te voltrekken, dat resulteerde in een 1,5-1,5 tussenstand. Kees Wessels overschatte zijn plan en kon al snel de koning omleggen. Daartegenover stond een prima winstpartij van Niels Mijnster, die bewees terecht in het eerste team te zijn opgenomen. Kopman Peter vd Bergh moest na een saaie partij met remise tevreden zijn.

Na de genoemde tussenstand ging het vooral aan de staartborden van Sliedrecht volledig mis. Zowel Hans Klein als Wim Pool verloren onverwachts. Daarna moest ook Theo Dekker zich gewonnen geven, na aanvankelijk een groot voordeel te hebben gehad.

Zo was de strijd verloren en vochten Tobias Dekker en Bert van de Donk alleen nog voor een draaglijkere eindstand. Die kwam alleen door de remise van de Brabander.

Valse start dus van het Sliedrechtse vlaggenschip dat zich in de volgende wedstrijd tegen LSG 3 natuurlijk wil revancheren, maar dat zal lastig worden tegen de elo-favoriet van de derde klasse F.

Floris Verweij aan kop bij senioren

In de 2e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Floris Verweij hard toegeslagen tegen 1e teamspeler Wim Pool . Na een partij met wisselende kansen had de jeugdspeler traditioneel veel minder tijd, maar wel iets materieel voordeel. Floris kan echter als geen ander onder tijdsdruk spelen en al snel waren de rollen omgedraaid en, met zelf nog maar 13 seconden op de klok, wist Verweij zijn tegenstander door zijn vlag te jagen. Na vorige week al van topper Wout Boer te hebben gewonnen, toont  de jeugdspeler aan mee te gaan doen om de hoofdprijzen.
Titelverdediger Peter van den Bergh blijft koploper na een moeizame winst op Henk Prins. Prins startte met zijn favoriete Engelse opening en hield de clubkampioen daar lang mee bezig.  Beide spelers eindigden met weinig tijd op de klok en Van den Bergh liet zien dat hij niet voor niets kampioen is en combineerde de probleemmeester vakkundig van het bord.

Talent Andrew  Mensing staat op een keurige 2e plaats door te winnen van Michiel van den Berg.  Net als in de 1e ronde verraste Van den Berg door goed partij te geven en kwam zelfs even beter te staan.  Michiel verspeelde echter veel tijd en moest uiteindelijk onder druk toch zijn meerdere erkennen in het jeugdtalent. 

Robert van Rekom heeft ook nog de volle 100% score door routinier Jan Sulman van het bord te spelen. Sulman koos in de opening de verkeerde voortzetting, waarna Robert middels een stukoffer de koningsvleugel helemaal open speelde. Een paar zetten later kon Sulman niets anders doen dan opgeven.

Jerry van Rekom had de hele avond nodig om Hans Dubbeldam op de knieën te dwingen, Dubbeldam verdedigde sterk tegen de voorzitter, maar moest ruim na half twaalf toch nog zijn koning omleggen. 

Jurgen de Haan startte goed tegen Hans Klein, maar verloor ergens 2 pionnen die hem uiteindelijk de winst kostten.

Verrassend was de remise van jeugdspeler William Gijsen op Marcel Klein, die daarmee nog goed weg kwam. 
Jorik Klein liet een iets betere stelling naar remise verzandden tegen Hans Vink, die sterk terugknokte.

Roland Kop ontpopt zich tot remisekoning bij jeugd

Hij is al jaren niet weg te denken bij de jeugdafdeling van Schaakvereniging Sliedrecht. Hij gaat steeds beter schaken en hij behoort tot de favorieten in de eerste groep van de jeugdcompetitie. Aan het begin van dit seizoen ontpopt Roland Kop, want daar hebben we het over, zich tot remisekoning. Het ene na het andere halfje sleept hij binnen. Dit keer deed hij dat tegen Christiaan Verheij, de jeugdleider in de dop. Door de remise blijft  de oudste jeugdspeler  op een keurige derde plaats staan.

Bovenaan staat Matthias vd Dool, die Floor Verschoor versloeg.
 
Bij de jonkies deed Joppe den Breejen uitstekende zaken door voor de tweede keer op rij te winnen. Dit keer was hij te sterk voor Caelan van Eijnsbergen.

Ook Mitchell van Vonderen blijft het uitstekend doen. Nu won hij van Timo Leeflang na een zeer spanennde partij. Mitchel staat samen met Maarten Hartkoorn op een fraaie derde plaats.
 
Aanstaande donderdag volgt de vierde ronde en krijgen de jeugdspelers training van clubkampioen Peter vd Bergh.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.