Mitchell van Vonderen stevig aan kop in groep 2 bij jeugd

07 oktober 2013

SLIEDRECHT - Derde schaakteam stunt tegen topfavoriet. Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft bij haar debuut in de tweede klasse direct voor een stunt gezorgd. Tegen topfavoriet Overschie 2 werd een meer dan verdienstelijk gelijkspel geboekt.

Overschie 2 was jarenlang tegenstander van Sliedrecht 1 en 2, maar is wat teruggezakt naar de tweede klasse. Daar geldt het Rotterdamse team als topfavoriet. Daar trok het team van teamleider Leo Koppelaar zich weinig van aan. Vrijuit ging het team met de gebroeders Mensing en Stoker in de aanval. Dat leverde vooral aan de topborden met Andrew en Adrian Mensing punten op, want beiden wisten hun gerenommeerde tegenstanders te verslaan.

Martijn Stoker moest uiteindelijk in remise berusten, waardoor het nog spannend werd, zeker omdat Henk Prins een goede stelling alsnog wist te verliezen. Ook Peter Vis gaf pardoes een betere stelling weg, zodat het er even benauwd uitzag voor de debutanten.

Jorik Klein vocht terug vanuit mindere stelling en even leek hij een krachtige aanval te hebben, maar moest alsnog zijn koning omleggen.

Kees van der Does wist zich aan de wurggreep van zijn tegenstander lost te werken en boekte in hevige tijdnood een nuttige remise.
Bij een 3-4 achterstand moest Joost Stoker winnen om een 4-4 te bewerkstelligen. Met de opgedane ervaring  van de 2e klasse KNSB wist Stoker zijn tegenstander in een matnet te drijven, zodat het dik verdiende gelijke spel een feit was.

Al met al een verrassend begin van de debutanten en waar de topfavoriet met de schrik vrij kwam. Met een gerust hart kan de teamleider de komende wedstrijden tegemoet zien.

Agressieve ronde zonder remises bij senioren
In de vierde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Cees Moes hard toegeslagen tegen Michiel van den Bergh. Moes zette een goede partij op en Van den Berg was daarvan zo onder de indruk dat hij pardoes zijn dame weggaf. Een mooie opsteker voor Cees, die steeds beter gaat spelen.

De top-10 is aardig door elkaar geschud in deze ronde. Koploper Peter van den Bergh blijft ongenaakbaar eerste na een keurige winst op achtervolger Niels Mijnster. Niels hield het lang vol, maar werd in het eindspel weg gecombineerd door de clubkampioen en kelderde meteen naar de 11e plaats.
Robert van Rekom neemt de tweede plaats over door knappe winst op vader Jerry. Junior bood in het eindspel nog wel remise aan, maar dat werd door senior afgewezen. Robert ging er nog eens goed voor zitten, hield zijn tegenstander onder druk en wist deze uiteindelijk door zijn vlag te jagen.
Kees Wessels deed goede zaken door te winnen van 20-voudig kampioen Wim Hokken. De partij ging lange tijd gelijk op, maar in het eindspel overzag Hokken een mooi zetje van Wessels en moest zijn koning omleggen.

Martin Prins staat op een verrassende vijfde plaats na een moeizame winst op André van Dieën. Van Dieën verdedigde stug, maar kon niet voorkomen dat Prins een stuk voor kwam te staan, waarna deze ook nog wat pionnen meenam en uiteindelijk ook het punt.

Jan Sulman klom naar de 9e plaats na snelle winst op Jan Willem Kraaijeveld, die geen vuist kon maken tegen de aanval van Sulman.

Jurgen de Haan speelde tegen Wim Pool een spannende pot, waarin Pool goed moest uitkijken om niet te verliezen. Helaas voor Jurgen won de routine het van de jeugd en moest hij deze keer het punt (nog) aan de 1e teamspeler laten.

Wout Boer dacht via een stukoffer voordeel te behalen tegen Tobias Dekker, maar Boer ontdekte al snel dat het offer niet doorzette en werd door Dekker langzaam van het bord geschoven.

Mark van Hulst kreeg van Hans Dubbeldam een aanval op de koningsvleugel voor zijn kiezen. Van Hulst probeerde het nog met een tegenaanval, maar kwam net een tempo te kort en zag Dubbeldam alsnog zegevieren. 

Hans Vink leek tegen William Gijssen voor de winst te gaan, maar blunderde een stuk weg, waarna hij met remise nog goed weg kwam tegen de jeugdspeler, die zo alweer zijn tweede halfje bij de senioren boekte

Mitchell van Vonderen stevig aan kop in groep 2 bij jeugd
Bij het schoolschaken afgelopen jaar was hij al één van de betere jeugdschakers. Nu hij lid is van Schaakvereniging Sliedrecht bewijst hij dat ook in clubverband. Mitchell van Vonderen wist  in de tweede groep van de jeugdcompetitie opnieuw te winnen. Nu was Caelan van Eijnsbergen zijn slachtoffer. Door de zege staat Mitchell stevig aan kop in de tweede groep.

Opvallend was ook de eerste winst van benjamin Esto Safaipour, die op resolute wijze Luuk van Dijk mat wist te zetten. In de eerste groep  boekte Hidde van Rekom zijn eerste zege van het seizoen door Joppe den Breejen te verslaan. Bovenaan behielden Koos vd Berg en Matthias vd Dool hun koppositie.
 
In de laddercompetitie blijft Maarten Hartkoorn verrassend aan kop, al zit ook hier Mitchell van Vonderen hem op de hielen richting eerste plaats.
 
Aanstaande donderdag volgt de zesde ronde en krijgen de jeugdspelers training van topper Joost Stoker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.