Aanleg belevingstuin Waardeburgh Overslydrecht

26 augustus 2014 door Frank
Aanleg belevingstuin Waardeburgh Overslydrecht

SLIEDRECHT - Begin september van dit jaar starten de werkzaamheden voor de aanleg van een belevingstuin bij zorgcentrum Overslydrecht. De tuin is een uitbreiding van het huidige terras, dat aan de kant van de Stationsweg ligt en is bedoeld voor de ouderen die hier wonen.

Stichting Waardeburgh gaat starten met een nieuwe zorgmethodiek. Hiervoor is een buitenruimte bij het zorgcentrum onmisbaar. Deze buitenruimte wordt door de gemeente Sliedrecht in gebruik gegeven. De uitvoering van de nieuwe zorgmethodiek is innovatief en vooruitstrevend, omdat Sliedrecht de eerste gemeente is waar dit nieuwe beleid operationeel is.

In het ontwerp van de tuin wordt, door kleine hoogteverschillen en stroken beplanting, een barrière gevormd voor de ouderen om binnen het gebied te blijven, maar wel met een open en ruimtelijk effect vanaf de zijde van de Stationsweg. De werkzaamheden zullen enige weken duren en worden in het najaar afgerond op het moment dat de weersomstandigheden het toelaten om de beplanting aan te planten.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.