2e Wereldlichtjesdag in Sliedrecht

08 december 2014
2e Wereldlichtjesdag in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Op zondagavond 14 december 19.00 uur zal Sliedrecht verlicht zijn met honderden kaarsjes. Stichting Sliedrecht Bruist organiseert dan voor de tweede keer Wereldlichtjesdag, de dag waarop wereldwijd overleden kinderen zo herdacht worden.  Een ensemble van Crescendo en Caroline Voorbergen verlenen een muzikale bijdrage, daarnaast zijn er enkele sprekers. Anders dan vorig jaar vindt het geheel plaats voor het Raadhuis aan het Langeveldplein. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en napraten.

In 1997 ontstond World Wide Candle Lighting in de Verenigde Staten. Vanaf dat moment steken jaarlijks op de 2e zondag van december om 19.00 uur (lokale tijd) wereldwijd mensen kaarsen aan. Zo ontstaat er een spoor van licht om stil te staan bij de pijn en het gemis van het verliezen van een kind.
In Sliedrecht verleent Stichting Sliedrecht Bruist hier voor de tweede keer haar medewerking aan. “Iedereen die wil stil staan bij dit verlies is van harte welkom om te komen,” zo zegt Nicole Boer van de stichting. Crescendo zegde opnieuw haar medewerking toe, evenals Caroline Voorbergen om het themanummer Precious Child te zingen en dominee Joost Schelling om te spreken.

Vorig jaar is de bijeenkomst voor het eerst gehouden op initiatief van Amy Bovendeaard, die zelf haar dochtertje verloor. Ook dit jaar is zij weer betrokken bij de organisatie.  “Vorig jaar hebben we gemerkt dat Wereldlichtjesdag in een behoefte voorziet. We hebben ook veel positieve reacties erop ontvangen,” aldus Bovendeaard.

Herinneringenboom
Nieuw is dit jaar op de locatie een herinneringenboom. In deze boom, die van 8 tot en met 15 december bij het raadhuis zal staan, kan iedereen een wens, een gedicht, een gebed, een lied, een foto als herinnering ophangen voor hun overleden (klein)kind.    

De bijeenkomst van zondag 14 december heeft ook een facebookpagina waar meer informatie te vinden is, en waar bezoekers ook muziek of gedichten kunnen achterlaten. Het adres is: www.facebook.com/wereldlichtjesdagsliedrecht

Mailen naar de organisatie kan ook, gebruik dan dit adres: wereldlichtjesdagsliedrecht@gmail.com

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.