Hoe houden we oud en nieuw 2014-2015 samen veilig en gezellig?

22 december 2014
Hoe houden we oud en nieuw 2014-2015 samen veilig en gezellig?

SLIEDRECHT - Om de overlast met vuurwerk verder te verminderen mag u dit jaar alleen nog vuurwerk afsteken op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur. Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk verboden. Steekt u toch vuurwerk buiten deze tijden af, dan riskeert u een boete.

Meld zwaar (illegaal) vuurwerk
Ook dit jaar is er zwaar vuurwerk in omloop. Vaak is dit vuurwerk net zo zwaar als explosieven. Als dit vuurwerk wordt afgestoken kunnen de gevolgen enorm zijn. Heeft u iemand in uw omgeving die handelt of in het bezit is van (illegaal) zwaar vuurwerk dan kunt u dit melden via het algemene telefoonnummer van de politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook vragen wij ouders in deze periode alert te zijn op het bezit van zwaar vuurwerk bij hun kinderen.

Afvalbakken
Om vernielingen te voorkomen zullen alle afvalbakken worden afgesloten. De afvalbakken bij de supermarkten en het winkelgebied worden net als andere jaren direct voor oud en nieuw afgesloten. De overige afvalbakken worden begin december afgesloten. Alle ondergrondse containers zijn van oudejaarsdag tot en met nieuwjaarsdag afgesloten. Na de jaarwisseling worden de afvalbakken en containers weer snel gebruiksklaar gemaakt. U voorkomt brand door geen afval naast de containers en afvalbakken neer te zetten.

Inleveren kerstbomen en vuurwerkafval
Het opruimen van vuurwerkafval is niet alleen belangrijk vanwege een schone woonomgeving, maar ook omdat één op de vijf ongelukken met vuurwerk plaatsvindt op nieuwjaarsdag. Vooral kinderen gaan die dag op zoek naar niet afgestoken vuurwerk. U kunt uw vuurwerkafval bij het huisvuil zetten, of de vuurwerkzak welke u heeft ontvangen, op woensdag 7 januari 2015 tussen 13.30 en 15.30 uur inleveren op de onderstaande locaties:

- Medisch Centrum Baanhoek West (Landinistraat)
- Craijensteijn Merwebolder
- Parkeerterrein Bonkelaarplein
- Parkeerterrein Sporthal De Stoep (Krommestoep)
- Parkeerterrein appartementencomplex Arcadia (IJsbaan)
- Op bovengenoemde locaties kunt u ook uw oude kerstboom inleveren. Per ingeleverde kerstboom ontvangt u direct € 0,50. Ook kunt u genieten van een lekker kopje erwtensoep en een broodje worst. Wij zorgen dat uw boom op een verantwoorde wijze wordt afgevoerd.

Handige telefoonnummers
- Bel 112: voor noodsituaties waarin levens op het spel staan, maar ook bij het op heterdaad betrappen van iemand op het plegen van een strafbaar feit zoals een vernieling, mishandeling of het afsteken van zwaar vuurwerk;
- Bel 0900-88 44: voor geen spoed wel politie;
- Bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000: voor het anoniem melden van vandalisme of andere misdrijven;
- Bel de Servicelijn (0184) 495 994: voor klachten over de openbare ruimte.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.