Oproep Poverpotten maken op maandag 29 december 2014

23 december 2014
Oproep Poverpotten maken op maandag 29 december 2014

SLIEDRECHT - Sliedrechtse kinderen tussen de 8 en 14 jaar (ongeveer) worden opgeroepen om mee te doen aan het maken van poverpotten. Waar? In het Sliedrechts Museum, Kerkbuurt 99-101. Hoe laat? Vanaf 14:00 uur. Moeder, vader, oma en opa meebrengen is gezellig. Het Sliedrechtse poverpottenlied is in dialect en in heet Nederlands aanwezig en zal meerdere karen tijdens het poverpotten maken geoefend worden. Arie Batenburg, Jo Groenewegen en Arie Sprong helpen bij het maken van de poverpot.

Poveren doe je op oudejaarsdag. Iedereen met een poverpot kan meedoen op 31 december a.s. We beginnen om 10:00 uur in Waerthove. Daarna wandelen we naar Overslydrecht en vervolgens via de markt op het Burgemeester Winklerplein naar de Albert Heijn. Daar zijn we rond 11:00 uur.
Bij de poverpottengroep zijn aanwezig de inmiddels bekende Sliedrechtse middeleeuwers. Het poveren is al zo oud dat deze groep het lied luid zal meezingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.